<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
sekantpalning_anonym

Svejserobot sikrer præcision i forarbejdningen af store armeringskurve

 • Byggepladsen
 • Byggeriets udvikling
 • Byggeprojekter
 • Byrum
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • IT og ny teknologi
 • Stål
 • 2023-12-12
 • Hos armeringsspecialisten Celsa Steel Service har en stor svejserobot været i gang med at svejse 21 meter lange armeringskurve til et større domicilbyggeri i København. Robotteknologien giver finjusteret og sikker forarbejdning.

  Celsa Steel Service i Ølstykke er en af de førende virksomheder indenfor produktion af armeringsstål og har markeret sig som specialist inden for armeringskurve til pælefundering på projekter, der kræver dyb fundering eller som skal placeres tæt ved eksisterende byggeri. Det er der behov for, når en større bygherre udvider sit firmadomicil i Københavns centrum på i alt 26.000 kvadratmeter nybyggeri.

   

  Med hjælp fra en stor svejserobot producerer Celsa Steel Service de 21 meter lange sekantkurve. De er produceret med dobbeltsvejseteknologi, der giver dobbelt styrke og forbedrer stivheden i det svejste armeringsbur. Dermed bliver stabilitetsringe overflødige og man kan lave individuel variabel spiralafstand på den enkelte armeringssøjle. 

   

  – Med moderne robotteknologi kan vi sikre stor præcision i forarbejdningen af armeringskurvene og en særdeles effektiv produktionsproces,  siger Carsten Røjgaard, salgs- og marketingchef hos Celsa Steel Service Danmark i en pressemeddelelse.

   

  IMG_6146-2048x1365  Hvor det er nødvendigt, kan man så placere den omkringliggende spiral helt tæt og dermed erstatte stabilitetsringe. Robotten kan producere sekantkurve op til 18 meter som så svejses sammen til endnu længere kurve – enten hos Celsa Steel Service eller on site. Celsa Steel Service kan levere de robotfabrikerede sekantkurve med en diameter på op til 1600 mm.

   

  Da max-længde i robotten var 18 meter har man sammensvejst to elementer hos Celsa for at nå de 21 meter, som derefter er leveret til kunden som én samlet enhed. Carsten Røjgaard fortæller, at den høje præcision i kombination med en effektiv fremstillingsproces er afgørende for både kvalitet og pris, som ville være noget højere, hvis man skulle håndsvejse det hele uden moderne teknologi.

   

  sekantkurve3  Læs også:

  Robotvirksomheden Odico har gentænkt måden at bygge i beton på, som fjerner op til 70% af betonen

   

  Kan undgå sætningsskader

  Med sekantpæle som fundering kan bygherren bygge tæt på en eksisterende bebyggelse midt i København, da man undgår rystelser, som ellers giver sætningsskader på de omkringliggende bygninger. Samtidig minimerer man støj i byggeprocessen.

   

  Specialtilpassede armeringskurve til byggprojektet

  De 21 meter lange sekantkurve fra Celsa Steel Service til projektet vil blive nedsænket og støbt i betonpæle, der skal fundere byggeprojektet. Hver enkelt armeringskurv er specialarbejde, der er tilpasset det specifikke projekt og har formonterede afstandsstykker for at sikre dæklaget.

   

  Armeringskurvene til det københavnske byggeprojekt produceres og leveres efter ”just in time-princippet”. Dette betyder, at Celsa tilrettelægger sin produktion efter levering af armeringskurvene og projektets fremdrift. Gennem en løbende dialog sikrer Celsa, at kurvene både bliver produceret og leveret på det ønskede tidspunkt.

  Anbefalede artikler