<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
BOEN-artikel
Annonce

Svanemærkede trægulve til byggeriet fra BOEN

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Indeklima
 • Træ
 • 2024-03-20

  Svanemærket præger nu alle de lakerede trægulve i eg og ask hos BOEN, der er førende europæisk producent af trægulve. Svanemærket er et led i BOENs strategi om at sikre produkter af den bedste kvalitet til forbrugere og for miljøet.

  Træ er ikke bare smukt; det er en fornyelig ressource, der under træets vækst optager CO2 fra atmosfæren. Træ lagrer CO2, når det anvendes i byggeri, og når træet senere skal bortskaffes, kan det igen indgå som en naturlig del af naturens økosystem.

  - I Danmark er op mod 98 % af alle trægulve lakerede. Derfor har vi arbejdet intenst med at få Svanemærket vores lakerede produkter i ask og eg, fortæller Jørgen Jensen, Country Manager, BOEN Denmark. Virksomhedens norske rødder går mere end 350 år tilbage i historien. Bauwerk Group, som BOEN i dag er en del af, har en global produktionskapacitet på 11,5 millioner m2 trægulve om året.

  BOENThurinerHusene

  Trægulve til certificeret byggeri

  Hos BOEN mærker de en stigende interesse for certificerede produkter i takt med, at flere byggerier bliver Svanemærket eller certificeret efter DGNB-ordningen.

  - Vi har nu omkring 600 varenumre, der er svanemærkede. Da vi også producerer fodpaneler og trappefronter, betyder det, at vi kan levere en samlet miljømærket løsning, forklarer Jørgen Jensen.

  De svanemærkede gulve fra BOEN bliver blandt andet brugt i de 34 boliger i ThurinerHusene på Thurø, der har udsigt over det smukke Sydfynske Øhav. JCN Bolig bygger boligerne for NPV.


  "I Danmark er op mod 98 % af alle trægulve lakerede. Derfor har vi arbejdet intenst med at få Svanemærket vores lakerede produkter i ask og eg,” Jørgen Jensen, Country Manager BOEN Denmark.

  Læs også:

  Kan bæredygtighed og indeklima forenes?

  Svanemærket har en holistisk tilgang

  Jørgen Jensen fortæller, at det har været en lang proces på mere end et år at få gulvene svanemærket, men det har været det hele værd:

  - Vi valgte Svanemærket, fordi det er det officielle miljømærke i Norden, og så er det en af verdens strengeste og mest ambitiøse certificeringer. Mærkets holistiske tilgang vurderer alle relevante miljøspørgsmål i livscyklussen og stiller krav til klima, kemikalier, biodiversitet og cirkulær økonomi.

   

  En garanti der vækker genklang

  Svanemærket vækker også stor genklang hos danskerne, hvor undersøgelser viser, at 93 % af danskerne kender Svanemærket, 78 % af danskerne ved, at Svanemærket er et miljømærke, og 66 % af danskerne kigger efter Svanemærket, når de vælger varer.

  - Svanemærket er også en garanti for et godt indeklima, fordi der er skrappe krav til afgasning fra materialer, og den filosofi vil vi gerne støtte op omkring med vores trægulve, forklarer Jørgen Jensen.

  Det miljømæssige engagement afspejler sig også i, at BOEN i en årrække har sikret, at der plantes nye træer i de lande, hvor virksomheden har opkøbt træ, fordi det er helt centralt, at der plantes flere træer, end der fældes. Det giver god mening at bruge træ i byggeriet: Tal fra Træ i Byggeriet viser, at en kubikmeter træ, som erstatter et andet byggemateriale, reducerer CO2-udslippet i gennemsnit med 1,1 ton.

  BOEN

  Produkter fra BOEN bliver solgt i mere end 50 lande på fire kontinenter.
  Udover produktion i Litauen, Schweiz, Kroatien og USA har BOEN/Bauwerk salgskontorer i Norge, Tyskland, Litauen, UK og USA, Hong Kong og et stort netværk af partnere i hele verden.


  Kontakt BOEN for at høre mere 

  Anbefalede artikler