Stor søgning giver basis for udvidelse af anlægs- og bygningsstruktøruddannelser på Herningsholm
13 elever er begyndt på det første Grundforløb 2, og bestyrelsen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier har bevilget penge til en hal, som betyder, at hele uddannelsen på sigt kan foregå lokalt.
- Vi har fået en god start med et flot optag, siger uddannelsesleder Kim Hougård Olesen, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.
I januar begyndte 13 elever på Grundforløb 2 af uddannelserne til anlægs- og bygningsstruktør, som dermed kunne sætte en vigtig milepæl. Det forventede optag var nået.
Næste milepæl venter nu forude, da Herningsholms Erhvervskole & Gymnasiers bestyrelse har godkendt byggeriet af en struktørhal, hvor den praktiske del af undervisningen kan foregå.
Det positive optag, planerne om en struktørhal og et stærkt samarbejde med virksomheder, der tilbyder eleverne læreplads, medvirker til, at man snart kan tage hele uddannelsen i Herning. Og netop det vil være en kæmpe fordel for elever og lærlinge på struktøruddannelserne.
Elever fra Herning-området skal i øjeblikket bruge ekstra tid på transport, fordi Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier samarbejder om undervisningen med andre erhvervsskoler i landsdelene.
- En del af eleverne vil hellere hjem til sig selv og undgå at bo på skolehjem, og det er ikke helt let med offentlig transport, siger underviser Tommy Svanborg Michaelsen.
- Vi har fået en god start på uddannelsen med et flot optag, siger uddannelsesleder Kim Hougård Olesen, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.
Vækst bag den nye uddannelse
Anlægs- og bygningsstruktøruddannelserne i Herning blev oprettet, fordi der er stor efterspørgsel på struktører fra virksomhederne i regionen.
- Der er så stor vækst i bygge- og anlægsopgaver, at virksomhederne siger, vi blot skal komme med en lærling, så tager de ham eller hende, fortæller Tommy Svanborg Michaelsen.
Derfor har Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier sat et nyt mål om, at der på sigt på de to uddannelser kan optages 20 elever to gange om året.
- Der er så stor vækst, at virksomhederne siger, vi bare skal komme med en lærling, så tager de ham eller hende, siger underviser Tommy Svanborg Michaelsen.
En anlægsstruktør er en af de første på en byggeplads, hvor opgaven er at klargøre pladsen – grave, planere og lægge dræn. Senere arbejdes der med støbning af fundamenter og belægninger.
Bygningsstruktøren bevæger sig ofte op i højden og medvirker ved eksempelvis betonstøbninger på broer. Der arbejdes også i træ, jern, stål, plast og glas.
De to uddannelser giver adgang til at læse videre til byggetekniker, kort- og landmålingstekniker og bygningskonstruktør.