Skruefundamentet kan skrues op igen og genbruges
Skruefundament-firma får ny ejer
Entreprenørvirksomheden Tscherning ser et stort potentiale i skruefundamenter og har nu købt 60 % af Fremtidens Fundament.
I takt med at byggebranchen bevæger sig mod en grønnere fremtid, kan skruefundamenter blive et vigtig løsning på byggepladsen. Her ser entreprenørvirksomheden Tscherning et potentiale og har købt sig ind i Fremtidens Fundament, som blev stiftet i 2013 af Rune Roepstorff Nissen.
Skruefundamenterne fra Fremtidens Fundament er udviklet som et direkte alternativ til de CO2-tunge betonløsninger, der typisk anvendes i dag.
Ved at vælge skruefundamenter kan entreprenører spare både cement og grus. Som navnet angiver, skruer man fundamenterne direkte ned i jorden – uanset jordbundens hårdhed – og de kræver ingen støbning.
Det betyder ingen udgravning og transport af jord. Hvilket ikke kun reducerer byggetiden, men også materialeforbruget til skruelementerne. For stålmængden i skruefundamenterne modsvarer den mængde armeringsstål, der normalt bruges i betonfundamenter.
Passer ind i fokus på cirkulær transformation
Det smarte ved skruefundamenter er også, at de kan genbruges, hvis et byggeri flyttes eller skal nedrives. Derfor passer de særlig godt til modulært byggeri.
Det vil sige, at man står med en gennemsnitlig CO2-besparelse på op til 80%, og skruefundamenter er desuden 100 % genanvendelige, hvilket er i tråd med Tschernings fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi, fortæller direktør Søren Tscherning i en pressemeddelelse.
- Vi har en klar ambition om at gå forrest i den bæredygtige udvikling af byggebranchen, og jeg tror på, at vi her har at gøre med et produkt, der både er skalérbart og virkelig har potentiale til at rykke branchen i en grønnere retning. Der er en tydelig klimabesparelse at hente med et skruefundament frem for beton. Og at produktet oven i købet kan genbruges, taler direkte ind i Tschernings fokus på cirkulær transformation, siger Tschernings direktør, Søren Tscherning.
De resterende 40 % af Fremtidens Fundament ejer stifteren Rune Roepstorff Nissen fortsat, og han ser frem til at brede produktet yderligere ud i byggebranchen i samarbejde med Tscherning.
Skruefundamenter giver andre muligheder
Med Tschernings investering i Fremtidens Fundament står virksomheden nu stærkt til at imødekomme de stigende krav om CO2-reduktion i byggeriet.- Fremtidens Fundament er skabt ud fra en mission om, at byggebranchen skal forurene langt mindre og bygge mere med genbrug. Derfor ser jeg frem til samarbejdet med Tscherning, der som storaktør på markedet kan hjælpe os med at udnytte det forretningspotentiale, vi oplever netop nu med mange nye CO2-krav til byggeriet. Med Tschernings professionalisme kan vi sammen nå ud til endnu flere af de store kunder, ligesom at vi som iværksættervirksomhed får musklerne til at håndtere de tunge dokumentationskrav ude i byggeriet, som er i en helt anden skala, fortæller Rune Roepstorff Nissen.
Fra solceller i Tyskland til nordisk byggeri
Skruefundamenterne blev oprindeligt udviklet af den tyske ingeniør Klaus Krinner og blev hurtigt populære til solcelleparker, hvor der var behov for fleksible og flytbare fundamentløsninger. Dette koncept er nu videreudviklet og tilpasset byggeindustrien, hvor det vinder frem på grund af sine bæredygtige egenskaber.I 2013 blev Rune Roepstorff Nissen introduceret til skruefundamenter under et terassebyggeri i Danmark. Produktet imponerede så meget, at Rune greb chancen og fik forhandlerrettighederne for Danmark, Norge, Island, Grønland og Færøerne.
Fakta om opkøbet
- Fremtidens Fundament er stiftet i 2013 af Rune Roepstorff Nissen
- Af kendte bygninger, der er bygget på skruefundamenter, kan bl.a. nævnes Domen på Aarhus’ havnefront og Færgekroen i Tivoli i København.
- Tscherning har købt 60 % af Fremtidens Fundament
- De resterende 40 % ejes fortsat af stifter Rune Roepstorff Nissen
- Handlen trådte i kraft pr. 1. januar 2024