<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
pramieoverakkelse

Se de tre nominerede til Innovationsprisen 2024

 • Materialer og Løsninger
 • Målbar bæredygtighed
 • 2024-02-15
 • | Af Mikkel Weber Sandahl

  Vejen mod et mere bæredygtigt samfund går ad mange spor, bl.a. materialer med mindre klimaaftryk, genbrug af materiale og digitalisering. Årets tre nominerede til Innovationsprisen repræsenterer netop de tre spor.

  Med ti stærke indstillinger og meget forskellige bud var det svært for fagpanelet at vælge de tre nominerede til årets innovationspris. Valget faldt på Real ESG, Green Dozer og Gyproc Klima Gipsplade, der tilsammen viser tre vigtige spor på vejen til et mere bæredygtigt samfund. Formand for Energiforum Danmark Heine Knudsen uddyber:

   

  – Det byggede miljø, både anlæg og drift, sætter et tungt klima-aftryk, og der er behov for, at vi sætter ind på alle fronter: Bedre drift af bygninger, mere genbrug og omtanke, når det gælder forbrug af materialer. Og ikke mindst data, transparens og gennemsigtighed, så vi kan tage de rigtige beslutninger. De tre nominerede taler netop ind i de forskellige behov på en konkret måde og kan hjælpe med at skabe resultater allerede i morgen.

   

  Innovationsprisen 2024_1244x500   

  Om de tre nominerede

  Gyproc Klima gipsplader

  Et stærkt bud på et produkt med reduceret klimaaftryk, der bruges overalt i byggeriet i stor målestok. Klimaaftrykket er lettet gennem CO2-fri produktion og mulighed for genanvendelse.

  GreenDozer

  Samling og salg af genbrugsmaterialer i stor skala og med en række professionelle aktører, der i systematisk samarbejde sikrer et stabilt udbud af vare, der sælges på en online platform.


  Real ESG

  Som den første sektor i dansk erhvervsliv har den danske ejendomsbranche udviklet en sektorløsning til ESG-rapporteringen. Værktøjet er udviklet i dialog med lang række aktører og medvirker til, at ESG-data i ejendomsbranchen bliver mere transparente, konkrete og sammenlignelige og at långivere, investorer og øvrige interessenter kan bruge ESG-data til at belønne ESG-indsatsen i ejendomsbranchen. Det er også et stort plus, at værktøjet er helt gratis, så alle typer af virksomheder kan være med. Den stærke aktørkreds bag Real ESG er allerede nu i gang med næste trin, som er at skabe en version, der lever op til rapporteringskravene i CSRD-direktivet.

   


  Vær med til at kåre vinderen

  Vinderen af prisen findes på Energiforum 2024, hvor et dommerpanel bestående af Toke Rammer Nielsen fra DTU, Søren Røn fra Next Step Challenge og Mads Lyngby Pedersen fra EUDP-programmet samt konferencedeltagerne stemmer om, hvem der vinder. Det sker efter, at de nominerede har fortalt om deres løsninger og besvarer spørgsmål.

   

  Det sker 5. marts kl. 15.30-16.30

  Anbefalede artikler