<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
stark-klimalog

STARK vinder fornem klimapris for KLIMALog

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Målbar bæredygtighed
 • 2024-05-17
 • | Af Redaktionen
 • Tillykke til STARK med Finans Impact Climate Award 2024. STARK modtager prisen for deres digitale CO2-beregner KLIMALog, hvor kunden med få klik kan se en klimarapport på sine materialeindkøb.

  12 virksomheder fra helt forskellige brancher var finalister til årets Finans Impact Climate Award. Prisen bliver uddelt af Erhvervsmediet Finans og revisionsfirmaet KPMG til en virksomhed, som gør en reel forskel på ESG og på at bremse klimaforandringer. Her var STARK nomineret sammen med blandt andre Velux, Arla og Fabricaid.

  STARK blev vinder af den fornemme pris for sin digitale CO2-beregner, STARK KlimaLog. Onlineplatform gør det nemt for STARKs kunder at få en samlet klimarapport over deres indkøb.  Juryen består af erhvervsledere fra toppen af dansk erhvervsliv, og de begrunder valget af STARK med:

  - Med STARKS KlimaLog kan aktører i byggebranchen (…) uanset størrelse få mulighed for at vælge mere miljøvenlige alternativer, leve op til klimakrav i byggeriet – og få kvalificeret input til at lave deres ESG-rapportering. STARK er den første i branchen, der synliggør store mængde af data samlet på denne måde.

  Hos STARK er der begejstring over at modtage prisen:

  - Vi er utroligt glade for, at vores arbejde med KlimaLog bliver anerkendt i dette flotte forum. Vi vil være håndværkernes foretrukne partner i den grønne omstilling, og KlimaLog er et af de initiativer, som letter administrations- og dokumentationsbyrden i deres daglige arbejde. Så kan de i stedet bruge tiden på det, de brænder for og er bedst til, nemlig at bygge, siger Christian Stokholm, direktør for strategi- og forretningsudvikling i STARK Danmark i en pressemeddelelse.

  Og han fortæller også, at KlimaLog kun er ét af eksemplerne på, hvordan STARK prøver at  bidrage til et grønnere byggeri. Andre tiltag er at man har oprettet et rådgivningsteam på mere end 300 uddannede bæredygtighedsambassadører i STARKs butikker, som kan  rådgive kunderne.
  STARK Group har derudover tilsluttet sig FN’s Global Compact-principper for ansvarlig virksomhedsførelse. Det betyder at man arbejder med videnskabsbaserede mål for at den globale opvarmning kan holdes under 1,5 °C. Målet er at reducere emissionerne til 0 inden 2050.

  STARK Group har også fore tredje gang i træk opnået den højeste udmærkelse - platin - i EcoVadis' globale bæredygtighedsvurdering. Hermed ligger man blandt den øverste top af de mere end 125.000 vurderede virksomheder.

  Læs flere artikler om Målbar Bæredygtighed

  Anbefalede artikler