<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Billede2

Renoveringen af Frederiksberg svømmehal: God rådgivning holder vand

 • Anlæg
 • 2024-04-21
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • Det er de fleste i branchen bekendt, at renoveringen af Frederiksberg Svømmehal har været ramt af en lang række problemer, som har betydet forsinkelser af projektet. Men trods udfordringerne er det nu tilbage på sporet, og genåbning er planlagt denne sommer. Det skyldes bl.a. god rådgivning og tæt samarbejde mellem alle parter.

  Renoveringen af den ikoniske svømmehal på Frederiksberg har igennem flere år været ramt af udfordringer, som har betydet forsinkelser. Men et stærkt rådgiverteam har i samarbejde med Frederiksberg Kommune fået projektet tilbage på sporet.

  Det er hovedentreprenør VM Viuff & Mørkebæk og den danske byggematerialeproducent Alfix, som har gjort en forskel for projektet.

  - Vores fornemmeste opgave er at finde løsninger. Ikke at lave benspænd. Sammen med vores samarbejdspartnere, herunder Alfix, er vi lykkedes med en lang række konstruktive forslag til, hvordan vi når i mål med at skabe en attraktiv svømmehal til borgerne på Frederiksberg. Vi har opbygget et godt forhold til Frederiksberg Kommune og til lokalmiljøet – det har uden tvivl medvirket til, at det har været en god proces, fortæller Lars M. Drewsen fra VM Viuff & Mørkebæk.

  Billede1

  Det gode samarbejde imødekommer kompleksiteten

  Den danske virksomhed Alfix har i mere end 40 år sikret rådgivning og levering af produkter og systemer til flisemontering i svømmebassiner i Norden. Alfix har fra begyndelsen været med i svømmehalsprojektet på Frederiksberg.

  Trods de mange udfordringer har fokus for den Kolding-baserede virksomhed været at sikre kvalitet og holdbarhed af projektet.

  - Alt, hvad der har flise på, har vi været involveret i. Det betyder, vi har leveret betonopretnings-, puds-, vandtætnings-, fliseklæber- og fugeprodukter, som alle er specialudviklet til svømmehaller, fortæller teknisk projektleder hos Alfix, Carsten Schultz.

  Han uddyber:

  - Projekter som Frederiksberg Svømmehal er yderst komplekse, fordi det er anlæg, der konstant er udsat for vandets hårde belastning. Det stiller krav til materialer såvel som håndteringen af disse. Derfor står vi til rådighed gennem hele projektet; vi rådgiver alle byggeriets parter og underviser også gerne håndværkerne i, hvordan produkterne virker, og skal anvendes i et miljø som dette. Derudover tilbyder vi også at lave tests og afprøvninger af det, som er blevet udført, så arbejdet stemmer overens med myndighedernes krav og gældende regler.

  Billede3

   

   

  Carsten Schultz understreger, at netop fordi det er en kompleks renovering og mange ting kan gå galt, så er godt samarbejde og planlægning mellem alle involverede parter altafgørende – fra design- og projekteringsfasen til materialevalg og udførelse. Derfor er VM Viuff & Mørkebæk en af hans foretrukne samarbejdspartnere, når det omhandler svømmehaller.

  Han bakkes op af Lars M. Drewsen:

  - Det er det gode samarbejde med Alfix og Frederiksberg Kommune, der har fået projektet tilbage på sporet. Et samarbejde handler om at finde løsninger, og det mener jeg, at vi i fællesskab har formået.

   

  Frederiksberg Svømmehal genåbner til sommer, så borgerne på Frederiksberg kan så småt begynde at glæde sig til igen at kunne besøge den gamle badeanstalt fra 1931.

   

  Anbefalede artikler