<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
All-new_Renault_Master1

Renault Master EV rykker ekstra på rækkevidde

 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Varevogne og Transport
 • 2024-02-01

  Hele 460 kilometers rækkevidde kan den store Renault Master EV præstere. Det er en helt ny standard for en stor varevogn drevet på el.

  Fra Renualt-fabrikken i Batilly i det østlige Frankrig er der siden 1980 rullet mere end 3. mio. eksemplarer af den store Renault Master ud af døren. Nu varer det ikke længe for 4. generation af varebilen bliver lanceret i Danmark.

  Den nye Renault Master fås med en lang række forskellige drivlinjer, men den mest nyskabende er den elektriske version, der i den grad sætter standarden for, hvor langt man kan få en stor elektrisk varevogn til at køre. Med 460 kilometers rækkevidde WLTP på et 87 kWh batteri, er der ingen konkurrenter, der når den til batterikassen.

  For jer som tænker, nu må vi af sted og prøve Renaults nye Master, så bliver varebilen lanceret på det danske marked i maj måned.
  Fleksible opladningsmuligheder

  Master fås også med 40 kWh batteri som fungerer fint til kørsel i nærområder. Men uanset batteristørrelsen så har Master rigeligt med moment – nærmere betegnet 300 Nm til rådighed og to motorer, der yder henholdsvis 130 og 140 hk.

  Opladning kan ske både ved DC - og AC-opladning. Den kan lades med 130 kW DC-ladning eller 22 kW AC-ladning. 130 kW DC-ladningen giver bilen 229 km rækkevidde på 30 minutter, og med 22 kW AC lader klares fra 10 % – 100 % på lige under fire timer.

  Som noget helt unikt vil den nye Master have Vehicle-to-Load (V2L) og Vehicle-to-Grid (V2G) muligheder. Dette betyder, at man kan oplade eksterne elementer, som powertools fra et stik i førekabinen eller i varerummet. Er bilen ombygget som eksempelvis kølebil, vil man også kunne bruge bilens batteri til dette formål. Ud over at kunne oplade eksterne elementer – vil man også kunne føre strøm tilbage i elsystemet – det der er kendt som vehicle to grid (V2G)

   

  Aerodynamisk design

  Bag de flotte forbrugstal gemmer der sig fantastisk ingeniørarbejde. Den nye Master er ganske enkelt blevet langt mere aerodynamisk, hvilket også medvirker til det imponerende lave forbrug af el/diesel. Bagenden er smallere end forenden for at optimere aerodynamikken og bagvinduet er asymmetrisk – et typisk Master træk. I alt er dets Scx mere end 20 % lavere og betydeligt under den forrige generation og dets konkurrenter. Kølerhjelmen er kortere, vinduet er placeret længere fremme og har ændret hældning, og blandt andet sidespejlene er gjort endnu mere aerodynamiske.

  Da Master i øvrigt var for stor til at blive testet i de vindtunneler Renault normalt anvender til personbilerne på anlægget i Saint-Cyr, brugte man en model, der størrelsesmæssigt var 83 % af den virkelige van. Den færdige Master i rigtig størrelse blev herefter testet i vindtunneller man normal anvender i flyindustrien.

   

  Også mere nøjsomme dieselvarebiler

  Men der er naturligvis også andet end el på programmet i Renault Master. Man tilbyder hele fire forskellige dieselmotorer, der yder hhv. 105, 130, 150 og 170 hk.

  Ikke alene er alle kraftfulde, de er også mere nøjsomme end hidtil. Der er skåret 1.5 liter pr 100 km af forbruget, hvilket vil sige, at motorerne udleder 39 gram mindre CO2 pr kørte kilometer. Der er valg mellem manuel og automatisk transmission. Automatgearet er en ny effektiv 9- trins EAG9 converter gearcase.

   

   

  Anbefalede artikler