Pilotprojekt udvikler nye løsninger til støbning af søjlefundamenter
Det nye pilotprojekt mellem Odico og Arkil har til formål at kombinere begge virksomheders ressourcer for at revolutionere den traditionelle forskalling til fundamenter for energiinfrastruktur.
I projektet vil man drage fordel af Odicos forskallingsteknologi, specifikt lette søjleforme, for at reducere behovet for krantransport og tunge løft betydeligt, hvilket vil føre til en reduktion af CO2 og skabe et mere sikkert og bæredygtigt arbejdsmiljø for de involverede medarbejdere.
- Vi er glade for at samarbejde med Arkil om dette spændende projekt, som har potentiale til at revolutionere den måde, vi griber fundamentbyggeri an på. Sammen med Arkil er vi overbeviste om, at vi kan levere effektive og bæredygtige løsninger, der ikke blot vil forbedre produktiviteten og sikkerheden, men også reducere byggeriets miljøpåvirkning. Vi ser frem til samarbejdet og glæder os til at gøre dette pilotprojekt til en succes, fortæller Alexander N. Andersen CCO i Odico A/S i en pressemeddelelse.
Pilotprojektet mellem de to virksomheder har til formål at afgøre, om det er muligt at anvende en unik coating og EPS-forskalling til opførelse af mastefundamenter for Energinet. Målet er at erstatte den tunge traditionelle forskalling med Odicos robotfremstillede forskalling, som let kan håndteres af to personer uden brug af kranudstyr og lign.
Projektets indledende fase er lovende, og der er et stort potentiale for at styrke arbejdsmiljøet og reducere CO2-fodaftrykket med denne teknologi. Projektet omfatter en teststøbning for at sikre, at det endelige produkt opfylder de nødvendige krav, som skal være med til at bane vejen for projektets næste fase.
- Hvis man vil innovation – og det vil vi i Arkil – må man også investere i at afprøve ny teknologi. Derfor glæder vi os til at se, om vi i fællesskab med Odico kan udvikle noget, der skaber værdi for både virksomheden, vores medarbejdere og omverdenen, siger Jan Schmidt Teknisk Direktør, Arkil i en pressemeddelelse.
Ved at bruge disse nye støbeforme håber man at kunne vise Arkil, at de kan opnå flere fordele, f.eks. øget produktivitet og effektivitet, reduktion af miljøpåvirkningen og forbedring af de involverede medarbejderes sikkerhed og velbefindende. Projektet er stadig i sin tidlige fase, men de første resultater er lovende.
Byggebranchen er i konstant udvikling, og det er vigtigt at tage innovation til sig for at få en positiv indvirkning på miljøet og skabe sikrere arbejdsmiljøer for byggeriets medarbejdere. Dette projekt giver muligheden for at undersøge om det med samarbejde og investeringer i ny teknologi er muligt at nå disse mål og bevæge sig mod en mere innovativ fremtid.