<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Paslode-værktøj-top

Paslode sømpistol gør noget af en forskel for tagdækker

 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Værktøj
 • Tag og Facade
 • 2024-05-27
 • | Af Redaktionen

  Tagdækkerfirmaet Gwinnet Roofing har normalt brugt skruer til montering af James Hardie-facadebeklædning, men opdagede at det gik meget hurtigere med en Paslode sømpistol.

  pasole-sømpistol
  paslode-værktøj
   
   


  Paslode er kendt for at producere pålidelige højkvalitetsværktøjer, og det engelske tagdækkerfirmaet Gwinnnet Roofing har nu også fået øjnene op for skudmontage af James Hardie-planker (facadebrædder af fibercement). Et facadebeklædning man bruger i en lang række af virksomhedens projekter.

  I opgaverne bruger man en tromlepistol IM45GN fra Paslode. Et værktøj, som producenten af James Hardie også anbefaler.

  Tagdækkerne kender Paslodes værktøj fra andre opgaver og har gode erfaringer med sømpistolem. Man har oplevet en række fordele ved at bruge IM45GN til at skrue facadebrædderne op-

   

  Hurtig og nem at bruge

  Teamet sparer tid, da det går hurtigere at fastgøre brædderne med søm i stedet for at skrue dem op.

  Sømpistolen vejer heller ikke meget og skyder søm i med stor præcision. Løber man tør for skudsøm, er de nemme at få fat i hos forhandlere. Værktøjet er designet til at være nemme at bruge og derfor er de oplagte for tømrere og tagdækkere, som ofte arbejder i højden.

  Paslode-teamet fortæller at de sparer timer. På en job alene er det omkring en 3-4 timer. Værktøjet er også meget lettere, end de havde troet:

  - Det vejer næsten intet, og er meget lettere end jeg troede det ville være. Jeg vil virkelig anbefale det, både fordi det er let at bruge og fordi det sparer så meget tid, fortæller de i en pressemeddelelse. 

  Hurtigt og pålideligt

  Paslodes værktøj er konstrueret til at fungere under skrappe vejrforhold, som man kan komme ud for ved taglægning her i Norden. Selv i minusgrader er værktøjet konstrueret til at kunne fungere i lang tid ad gangen, så håndværkeren altid kan være effektiv og pålidelig.

  Ved køb af et Paslode-værktøj får man altid batteri med og skudsøm til værktøjet køber man i såkaldte kombipacks, der også indeholder værktøjets tilhørende gaspatron.  

   

  De fire forskellige værktøjer til tagopgaver kan forskellige ting

  Paslode IM45 CW – til tagpap

  Paslode IM100 Xi – til taglægter

  Paslode IM45 GN – til flade tage og kvistfacade

  Paslode PPN50 Xi – til opsætning af beslag

  paslode

   

  Arbejd lidt længere og spar tid

  At lægge tagpap med Paslodes IM45CW er enkelt og effektivt. I værktøjets magasin er der plads til 125 søm, så håndværkeren kan arbejde i længere tid og sparer tid sammenlignet med blot at bruge hammer og søm. 

  Til større tagkonstruktioner anbefales en IM100Xi, der er en slagkraftig maskine primært til taglægtning, klemlister, sternbrædder, forskalling, udhængsbrædder, skillevægge m.v. og vejer kun 3,7 kilo.

   

  Øg produktiviteten på de flade tage

  Når man skal lægge et fladt tag har forsøg vist, at den gasdrevne IM45GN kan øge produktiviteten med op til 40 %. Dette gør værktøjet omkostningsbesparende, da man sparer på arbejdstimer sammenlignet med mere traditionelle monteringsmetoder.

   

  PPN50Xi er god til opsætning af beslag

  Paslodes PPN50Xi er et driftssikkert værktøj til opsætning af alle typer af beslag. Værktøjet er udstyret med en særlig næse, som let finder beslagets hul og derved kan det gå hurtigere, når man skal skrue beslag op.

  Anbefalede artikler