<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
CO2 monitor a

På få sekunder kan håndværkere få klimarapport på indkøbte materialer

 • Materialer og Løsninger
 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Målbar bæredygtighed
 • Virksomhedsnyt
 • Den effektive byggeproces
 • IT og ny teknologi
 • Byggeprojekter
 • 2023-10-31
 • STARK lancerer ny service, KlimaLog, hvor håndværkere og entreprenører får oversigt over CO2-aftrykket på indkøbte materialer. Det er win-win for både kunder og miljøet, siger STARKs adm. direktør Britta Korre Stenholt.

  Byggecenterkæden STARK går forrest med et nyt rapporteringsredskab, KlimaLog, der kan hjælpe håndværkere, entreprenører og bygherrer til at leve op til klimakrav og bygge mere bæredygtigt. Når man handler hos byggecenterkæden samler STARK KlimaLog alle tilgængelige produktdata, så man med det samme står med et overblik over CO2-aftrykket på de varer og byggematerialer, man køber.

  - Som markedsleder har vi en forpligtigelse til at gå forrest for at reducere klimabelastningen fra byggeriet. Med KlimaLog får håndværkere og entreprenører meget lettere ved at vælge, sælge og dokumentere mere bæredygtige løsninger. Det er win-win for vores kunder og miljøet. På den måde kommer KlimaLog til at give byggeriet et kæmpe skub i den rigtige retning, siger adm. direktør i STARK Danmark Britta Korre Stenholt i en pressemeddelelse.

  Hos Peter Bjerre, der er adm. direktør og medejer af totalentreprenørvirksomheden JDH-BYG er der begejstring for den nye service.

  - Vi mærker stigende efterspørgsel på mere bæredygtigt byggeri fra vores kunder. Som totalentreprenør vil vi være på forkant med den bæredygtige agenda, også fordi det er en positiv måde at adskille sig fra konkurrenterne på. Her er det afgørende, at vores CO2-tal er troværdige. De data kan STARK levere stadig flere af, hvilket er en stor hjælp til os mindre håndværkerfirmaer, fordi vi slipper for at bruge mange ressourcer på at indsamle data og sørge for den nødvendige dokumentation.

   

  KlimaLog lastbil  Giver flere byggeopgaver

  Hos JDH-BYG oplever Peter Bjerre, at en troværdig og let forståelig varedeklaration til kunderne giver flere ordrer:

  - Når STARK hjælper os, så vi kan vise CO2-aftrykket helt ned på den enkelte byggesag, vil det få flere kunder og entreprenører til at vælge os som leverandør. Det vil også gøre det muligt at sælge det mere bæredygtige byggeri med det laveste CO2-aftryk i stedet for bare at konkurrere på prisen. Endelig kan vi bruge CO2-beregningerne fra KlimaLog i JDH-BYG’s egen ESG-rapportering, så denne service er på alle måder en stor fordel for os, forklarer Peter Bjerre.


   

  Gavner klimaet og giver konkurrencefordele

  Lovkrav kommer der flere af, og derfor skal produktdata i STARK KlimaLog løbende opdateres, og her ligger et stort arbejde i indsamling og formidling af data. Derfor forventer byggecenterkæden på sigt at tage betaling for den nye service. I første omgang vil KlimaLog være gratis for alle STARKs kunder, så de kan afprøve de nye muligheder for at trække miljørapporter, fortæller STARKs bæredygtighedschef Kristian Fribo:

  - Med de data, vi leverer, får håndværkerne bedre muligheder for at vise deres kunder, hvilket CO2-aftryk den nye udestue eller tilbygning har. De kan også bruge data om CO2-aftryk til at leve op til emissionskrav til byggepladsen eller vinde udbud, hvor der stilles krav til klimaaftrykket. Og det er præcist meningen med vores nye service – den gavner klimaet og giver samtidig vores kunder en klar konkurrencefordel.

  KlimaLog screendump

   

   

  Anbefalede artikler