<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
20230907_113758

Indgangen til byggepladsen og containere

Orden på byggepladsen giver bedre sikkerhed

 • Arbejdsmiljø
 • Den effektive byggeproces
 • Sikkerhed
 • VVS
 • 2023-10-06
 • | Fotos af NCC

  Det er rart i hverdagen, at tingene ligger, hvor de plejer. Derfor har man hos Øens VVS fokus på orden i indretningen af containere for at skabe et godt arbejdsmiljø på byggepladsen. Det har imponeret NCC’s entrepriseleder.

  øenscontainerØens VVS’ container med organiseret værktøj

  På byggepladsen på Rymarksvænget i Hellerup har man i fællesskab udviklet en god ordenskultur. For når der er mange håndværkergrupper i gang, så er det altafgørende at have styr på sine materialer, sit affald og koordinering. Det er erfaringen hos Øens VVS, der står for renovering af badeværelser og vand- og afløbsinstallationer i køkken og bad i sagen på Rymarksvænget, der er en del af partnerskabet fsbHJEM, hvor NCC er Totalentreprenør

   

  Orden giver øget sikkerhed

  Det flotte struktur og orden i Øens VVS’s containere har imponeret Josephine Jannerup, som er entrepriseleder og samtidig NCC’s arbejdsmiljøansvarlige på Rymarksvænget. NCC arbejder efter LEAN-principperne, og her prioriterer man sikkerheden på arbejdspladsen meget højt. NCC har lige fejret 500 dage uden arbejdsulykker med fravær til følge.

  Entrepriselederen fremhæver formanden fra Øens VVS, Kenneth Nordstedt:

  - Kenneth har virkelig styr på det. Jeres kontrol med materialerne er imponerende.

  Vi arbejder efter LEAN-principperne, som indebærer ordentlighed og oprydning på pladsen. Det gør man særligt godt i Øens VVS, siger Josephine Jannerup i en pressemeddelelse.

  For projektleder Tonny Westergaard fra Øens VVS Entreprise er ordentlighed lig med en mere sikker arbejdsplads:

  - Ved at have organiseret byggeplads og materialeforholdene som på Rymarksvænget reducerer vi risikoen for ulykker betydeligt. Når sikkerhed og logistik er i top på byggeprojektet, har det også stor betydning for den enkelte medarbejder, der kan vende sikkert hjem til sin familie efter en arbejdsdag uden uheld.


  20230802_094521Ryddeligt foran containere

   

   

  Hurtig handling skabte gode arbejdsbetingelser

  Starten på byggeriet havde visse udfordringer, og her var det vigtigt at kunne handle hurtigt og effektiv for at skabe gode arbejdsbetingelser.

  - Vi skulle hurtigt i gang med lejlighederne og havde begrænset tid til mobilisering og opbygning af byggepladsen. Derudover har vi fysisk ikke meget plads på Rymarksvænget, og så det er ekstra vigtigt med affaldssortering, systemer og koordinering mellem de forskellige faggrupper, forklarer Josephine.

  Ved projektets begyndelse blev der lavet en grundig gennemgang af byggepladsens pladsbehov. Dette gjorde det muligt for byggeledelsen at tildele arealer i overensstemmelse med behovene og integrere dette i projektets PSS (Plan for Sikkerhed og Sundhed), forklarer projektleder Tommy:

  - Materialecontainere blev tilpasset projektets specifikke behov for at kunne rumme de nødvendige materialer. Dette sikrer ikke kun, at VVS-montørerne har en nem og hurtig adgang til materialerne, men giver også et tydeligt overblik over deres placering og eventuelle behov for supplering.

  - På denne måde kan indkøbsflowet for projektet altid tilpasses. Det giver også færre fejlbestillinger af materialer, hvilket igen reducerer omkostningerne forbundet med håndtering og returvarer.


  20230802_094519Affaldscontainere

   

  Holder man orden, smitter det af

  Erfaringerne på byggepladsen er at en god ordenskultur for spreder sig gennem hele pladsen. I dag er der ikke nogen, som efterlader en støvsuger fremme eller lader en affaldssæk stå i hjørnet, fortæller Josephine fra NCC og runder af:

  - Vi fortsætter med at opretholde den gode ordenskultur, der har gjort dette projekt til en succes. Sammen kan vi skabe en mere sikker og mere effektiv arbejdsplads for os alle.

  Hos Øens VVS vil indretningen af containere også være et centralt fokus på kommende projekter, både med henblik på sikkerhed og for at sikre et klart overblik over materialer og værktøj.


  Anbefalede artikler