<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Opel_Movano-test

Opel Movano - noget nær den perfekte håndværkerbil

 • Varevogne og Transport
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2016-11-28
 • | Af Steffen Walton Simonsen

  Bortset fra lidt kabinestøj ved høj fart er Opel Movano noget nær den perfekte håndværkerbil, vurderer Jonas Larsen fra tømrerfirmaet Egon Olsen & Søn, som har testet bilen i samarbejde med Bygge- & -Anlægsavisen.

  Det er ikke til at høre, hvad han siger. Vi kører på motorvejen, speedometeret har sneget sig op over 130, og det larmer i kabinen.

   

  - Hvad?

   

  Skilte signalerer vejarbejde, og Jonas Larsen sætter farten ned til 80.

   

  - Det larmer lidt i kabinen, når vi kommer over 130, siger han nu tydeligt.

   

  Vi er på testtur i den rummelige og solide Movano. Opels mellemstore varevogn, der kommer i en lang række varianter med fire forskellige akselafstande, tre højder og for- eller baghjulstræk. Den franskbyggede Opel Movano er udviklet i samarbejde med Nissan og Renault og blev sammen med sin søstermodel Renault Master kåret til årets varebil i Danmark i 2011. Og den vurdering deler Jonas Larsen, der er tømrer og konduktør hos Egon Olsen & Søn i Solrød Strand, som har 80-85 ansatte og 45 varebiler. Han har lovet at kigge på bilen med baggrund i de erfaringer, han har med at indkøbe biler til et stort tømrerfirma.

   

  Godt overblik over vejen

  Idet han åbner døren og skal til at stige ind i kabinen, falder blikket på en detalje i døren: En hylde nederst, der kun er synlig udefra, når døren er åben. Den som lastbilchaufførerne ofte bruger til arbejdshandsker:

   

  - Smart, konstaterer han og stiger op – som i højt op – for Movanoen er højere end de fleste andre sammenlignelige modeller. Det kan være en ulempe for pakkechauffører og andre med mange stop i løbet af arbejdsdagen, men ikke for en tømrer, vurderer Jonas Larsen:

   

  - Og så giver højden jo også et godt overblik, når man kører.

   

   

  Rummeligt kontor

  For en tømrer er kabinen også kontor og frokoststue. Her er knager til at hænge jakker. Og masser af hyldeplads oppe under taget med rum til papirer.

   

  - Det er vigtigt, at man kan give oplagsbøger og andre papirer, vi har med i bilen, en fast plads, så der er styr på tingene. Her er der en overflod af rum, konstaterer han tilfreds og kigger efter strøm: Der er to stik, og det er ok. Alle svendene får fremover iPads, hvilket fordobler behovet for at kunne oplade sine mobile enheder.

   

  - Jeg undrer mig dog over, at man i 2016 laver en speciel holder til mønter og ikke én til mobiltelefoner, siger han.

   

  Livlig motor

  Vi skal jo også ud at køre. Jonas Larsen starter motoren og konstaterer, at sidespejlene er af den store todelte slags, der kombineret med spejlet i passagersædets solskærm giver overblik over både cyklister og mindre biler på den højre side:

   

  - Det er især en fordel, når vi kører rundt i København, siger han og starter motoren og kører mod motorvejen.

   

  - Motoren følger godt med. Det er en stor bil, men man opdager ikke, at man kører for stærkt, siger han.

   

  Bilen er ret livlig, både i motor og affjedring, nok fordi vi kører med tomt lastrum og må tænke os til de mange kilo værktøj, der normalt er i en håndværkerbil.

   

  - Det bliver noget mere stabilt, når vi får læs på, vurderer Jonas Larsen, bremser op og laver en uvending:

   

  - Det gik fint. Jeg behøvede ikke at dreje så skarpt, som jeg gjorde, siger han og drejer ud på motorvejen, hvor der er vejarbejde. Vi kører i det smalle venstrespor med en bredde på 2 meter.

   

  - Her har jeg meget godt styr på bilen trods størrelsen, siger han og sætter farten op til 130, da vejarbejdet slutter. Det er så her samtalen går i stå på grund af larmen.

   

  En rigtig god håndværkerbil

  Vi kører tilbage til værkstedet for at kigge på lastrummet.

   

  - Her er masser af plads til blandt andet at bygge reoler, og man kan stå oprejst, siger han.

   

  Lastrummet har to lamper, som ikke giver meget lys.

   

  - Sådan er det i de fleste varebiler, så det er ikke noget nyt, men man burde tænke det ind. Der er ikke meget arbejdslys her sådan en vintermorgen eller -eftermiddag, siger han og konkluderer på bilen:

   

  - Den har den indretning – både i kabine og lastrum – som jeg skal bruge. Og den er behagelig at køre i. En rigtig god håndværkerbil. Eneste minus er larmen i kabinen, når man kommer op i fart, mener Jonas Larsen.

   

  Fakta om den testede model:
  • Opel Movano L2H2 Kassevogn 136HK (3300kg)
  • 2,3 liters motor (CDTI) diesel med 6 manuelle gear og forhjulstræk
  • Tophastighed km/t 147
  • Brændstoføkonomi, km/l 12,8
  • CO2, g/km 204
  • Pris for denne model 159.995,- (ekskl. moms)
   
  Anbefalede artikler