<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
articlebanner
Bagenkop 1

Bagenkop

Øhavets kommende hotspot for vandaktiviteter

 • Anlæg
 • Byggeriets udvikling
 • 2022-07-27
 • | Visualiseringer af LOOP Architects

  Langeland Kommune vil skabe et sandt aktivitetsparadis for alle, der har hang til SUP, lystfiskeri, windsurf, sejlads, sauna, svømning og dykning. Der er udpeget fire ’spots’ i Bagenkop, Rudkøbing, Lohals og Bukkemosen, som er omdrejningspunktet for SHORES Langeland.

  - De faciliteter, projektet kommer til at bestå af, vil skabe trygge rammer for alle brugere, især børn og unge, som ønsker at give sig i kast med de udendørs aktiviteter på og ved vandet.

  SHORES placerer sig strategisk med flere af fondens nuværende indsats- og udviklingsområder.


  forside
  Bagenkop
  Bagenkop_2
  Bagenkop
  Bagenkop_3Bagenkop
   
   

  Det er øens 12.000 beboere og de mere end 500.000 årlige overnattende gæster der kommer til at nyde godt af dette vandsportsmekka i den sydlige del af Storebælt, fortæller Jakob Færch, udviklingskonsulent hos Lokale og Anlægsfonden om projektet, og Tonni Hansen, borgmester på Langeland supplerer:

  - Det er med meget stor glæde og taknemlighed, at vi modtager donationen fra Lokale og Anlægsfonden til SHORES, som Øhavets hotspot for vandaktiviteter.

  Med donationen er vi kommet et vigtigt og stort skridt nærmere den fulde realisering der ligger i SHORES projektet som skal støtte op om det enorme potentiale, der er for yderlig rekreativ anvendelse af kysten på Langeland.

  Vi kan nu med Lokale og Anlægsfondens flotte økonomiske håndsrækning se de konkrete faciliteter til gavn for borgere, foreninger og turister rykke væsentligt nærmere.

  Der skal også lyde en stor tak til LOA, fordi de har været med på hele rejsen fra de første tanker, opstod blandt en flok gæve ildsjæle, til nu hvor SHORES er blevet en del af hele Langeland og Strynø.

  Rudkøbing_1Rudkøbing
  Rudkøbing_2
  Rudkøbing
  rudkoebing_3
  Rudkøbing
   
     Et stærkt forarbejde lægger grundlaget for et velfunderet projekt

  - Langeland Kommune og organisationen Geopark Det Sydfynske Øhav har gennem de seneste 5 år haft et større samarbejde med lokale foreninger, efterskoler og borgergrupper i aktivitets- og projektudvikling og identificeret steder og aktiviteter med størst potentiale på øen.

  Det store stykke arbejde er ikke gået næsen forbi os i Lokale og Anlægsfonden, og derfor ser vi store muligheder for at løfte niveauet for øens attraktive vandaktiviteter.

  SHORES Langeland skal summe af liv 24 timer i døgnet 365 dage om året og skabe rammer, der letter adgangen for nye brugergrupper og giver muligheder for at introducere inaktive, børn, unge og vandsports-uvante brugere til det udendørs vandmiljø.

  Det er derfor, vi går med i projektet med både viden og støttekroner,  siger Jakob Færch om det indledende arbejde.

  Om Shores

  SHORES Langeland er tegnet af LOOP Architects. Langeland Kommune er bygherre og udvikler projektet.  

  Finansieringen tilvejebringes af bevillinger fra Langeland Kommune (5,8 mio. kr.) og regionale udviklingsmidler fra Finansloven (5 mio. kr.).

  Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 6,859 mio. kr. Restfinansiering søges via andre fonde.

  Anbefalede artikler