<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
1
Annonce

Nyt våben i kampen mod sygdom og lugtgener

 • Indeklima
 • Sikring og Adgangskontrol
 • Materialer og Løsninger
 • 2017-08-28
 • Tekst af Tim Panduro
 • En tæt brintoveriltetåge er et nyt og miljøvenligt våben, når kampen skal tages op mod bakterier, kælderlugt og svamp i bygninger. Senest har By og Havn haft glæde af en behandling udført af firmaet Climates

  Hos udviklingsselskabet By og Havn havde man et problem. I hovedsædet i den knap 150 år gamle toldetatsbygning på Nordre Toldbod i København spredte et lokale en fugtig og indelukket lugt i de omkringliggende kontorer. Rensning, affugtning, dræn og nyt puds hjalp kun lidt på problemet. Men i juni fandt man endelig en løsning; oven i købet en løsning, der kombinerer højteknologi og innovation med miljøhensyn.

   

  Redningen for indeklimaet hos By og Havn kom fra virksomheden Climates Danmark. Den tilbyder som den eneste i landet at udføre behandlinger med det norsk udviklede system DeconX.

   

  - De rum, der skal behandles, bliver mættet med en tør tåge af brintoverilte. Det bekæmper mikroorganismer som bakterier, virus, lugt og skimmelsporer, siger administrerende direktør hos Climates Danmark Signe Steen Risager.

   

  Signe Steen Risager

   

  Højteknologisk

  Behandlingen kræver ikke det store forarbejde i den bygning, der skal renses. Hos By og Havn var der tale om enkelte lokaler, og virksomhedens ansatte kunne frit færdes uden  for de berørte lokaler under den fem timer lange behandling. Mens luften blev mere og mere mættet med brintoveriltetågen i de lokaler, der skulle renses, kunne Climates teknikere følge med på en skærm monteret i en flytbar pult. Trods dens undseelighed gemmer pulten på teknologi, der gør, at temperatur, mætningsgrad og alskens andre vigtige oplysninger kan følges i realtid under rensningsprocessen. 


  Klar til brug

  Et besøg af Climates Danmark kræver ikke den store forberedelse. Hverken møbler, elektronik eller tekstiler tager skade af behandlingen, så efter en halv times udluftning er rummene klar til at blive taget i brug igen – men som et lugtfrit og desinficeret miljø.

  Hos By og Havn er man begejstrede for resultatet af DeconX-behandlingen.

  - Det har virket rigtig fint. Lugtgenerne er helt væk, så vi er godt tilfredse. Selv om vi havde fået lagt dræn, lavet nyt tag og pudset vægge op, havde vi stadig lugtgener, men det problem er nu blevet løst, siger Morten Larsen, der som konduktør er bygningsansvarlig i By og Havns ejendom på Nordre Toldbod.

   

  By og havn

   

  Sygehuse og børnehaver

  Lugtgener er ikke det eneste problem, der kan løses ved hjælp af DeconX. Ifølge Signe Steen Risager er behandlinger også et stærkt våben i kamp mod skimmelsvamp. Og på et større samfundsmæssigt plan viser erfaringer fra Norge, at operationsstuer på hospitaler kan gøres helt bakterie- og virafri med DeconX-behandlinger.

  - Det udrydder 99,9999 procent af alle bakterier og vira. De nærmeste konkurrenter kan højest fjerne 90 procent af bakterier og vira, så DeconX kan være et vigtigt våben i kampen mod infektioner efter operationer, siger Signe Steen Risager, der også peger på et andet område, hvor faste DeconX-behandlinger kan være til enorm nytte.

  - I Danmark accepterer vi, at børn og forældre skal være syge af forskellige sygdomme i flere måneder, når et barn starter i vuggestue. Men sådan behøver det ikke at være, når man effektivt og uden farlig kemi kan udrydde vira og bakterier, siger direktøren.

  - På længere sigt satser vi på at sælge færdige løsninger, så hospitaler og institutioner selv kan desinficere efter behov. Men lige nu tilbyder vi selv at løse opgaver for både private, virksomheder og institutioner – både hvis man har enkeltstående problemer, og hvis man har behov for tilbagevendende besøg i for eksempel en børnehave, siger Signe Steen Risager fra Climates Danmark.

   

  Climates

   
  Anbefalede artikler