<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
KPK_håndværker monterer vindue

Ny undersøgelse: Danske boligejere har høj tillid til håndværkerne

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Virksomhedsnyt
 • Tag og Facade
 • 2023-06-14

  Selvom danskerne ikke regner med at bruge store penge på boligforbedringer, har de dog heller ikke planer om at spare penge ved at gøre det selv. Det skyldes tillid til håndværkerne vurderer KPK Døre og Vinduers salgschef.

  Inwido, der er Europas største vindueskoncern har undersøgt, hvor mange penge nordeuropæiske boligejere bruger på boligforbedringer om året, og ikke mindst hvordan de får dem udført. 3.300 nordeuropæiske boligejere er blevet spurgt.

  I undersøgelsen svarer 41 % af de adspurgte danske boligejere, at de bruger under 4.300 kroner om året på boligforbedringer, hvilket er otte procentpoint lavere end gennemsnittet for alle lande. Danskerne er dem, der vurderer, at de bruger færrest penge om året på boligforbedringer, hvis man sammenligner med Sverige, Norge, Finland og England.

  Undersøgelsen viser dog også, at danskerne er dem, som helst ikke selv vil lave boligforbedringstiltag. Vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer, som er en dal af Inwido-koncernen, sælger sine dør- og vinduesløsninger til boligejere gennem landets håndværkere, og her mærker man i høj grad, at danskerne foretrækker den professionelle rådgivning og udførelse og dermed er villige til at betale for håndværksydelsen.

  KPK_håndværker med vindue

   


  – Selvom danskerne er dem, der bruger færrest penge på boligforbedringer, så viser undersøgelsen, at vi alligevel gerne overlader arbejdet til de professionelle. Undersøgelsen viser nemlig, at kun 48 % af danskerne foretrækker selv at lave boligforbedringstiltag for at spare penge. Det er den laveste andel, hvis man sammenligner med de øvrige lande i undersøgelsen, hvor eksempelvis 62 % i England foretrækker det, mens det gør sig gældende for 60% i Finland, forklarer salgschef Peter Johannesen i KPK Døre og Vinduer i en pressemeddelelse, og fortsætter:


  – Vi oplever generelt, at danskerne gerne betaler for håndværksydelser og ikke mindst de mere komplekse boligforbedringer som eksempelvis vinduesskift og taglægning, der kræver både viden og teknik at gøre rigtigt, og som kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man får det gjort ordentligt fra start.


  – Det overrasker os derfor heller ikke at se, at danskerne er dem, der er mest tilbøjelige til at investere i at få den professionelle viden og hjælp fra håndværkerne, da vi i Danmark har en høj grad af tillid til hinanden, og det gælder også til samfundets mange dygtige håndværkere, siger Peter Johannesen:


  – Derudover har vi via tidligere analyser kunnet se, at danske boligejere også gerne betaler for at få mere tid og overskud, hvilket håndværkere jo kan tilbyde ved at gøre arbejdet for dem. Håndværkerne er således ikke alene med til at sikre en høj kvalitet og tilbyde en viden om funktionalitet, design, regler og lignende, men også til at frigøre tid hos boligejere til andre ting som eksempelvis at være sammen med familien.


  Efter Danmark er Sverige med 52 % det land, hvor næstfærrest foretrækker at lave boligforbedringstag selv for at spare penge.

   

  Resultater fra undersøgelsen

  Spørgsmål: Jeg foretrækker selv at lave boligforbedringer for at spare penge

   

  tabel1  Kilde: ”The Future of Homes in Turbulent Times”, Kairos Future på vegne af Inwido (2023)

   

  Spørgsmål: Bortset fra faste omkostninger, såsom husleje, renter på boliglån, el, vand osv., hvor meget bruger du cirka om året på boligforbedringer?*

  Kilde: ”The Future of Homes in Turbulent Times”, Kairos Future på vegne af Inwido (2023)
  *Undersøgelsen er først udarbejdet på engelsk, hvor prisværdierne er angivet i pund, og derfor fremstår værdierne lidt skæve i den danske undersøgelse.

   

  tabel2

  Kilde: ”The Future of Homes in Turbulent Times”, Kairos Future på vegne af Inwido (2023)
  *Undersøgelsen er først udarbejdet på engelsk, hvor prisværdierne er angivet i pund, og derfor fremstår værdierne lidt skæve i den danske undersøgelse.

  KPK Døre og Vinduer A/S

  Siden 2007 har KPK været en del af Inwido. Som Europas førende vindueskoncern, er det Inwidos mål at udvikle og sælge markedets bedste, skræddersyende vinduer og døre igennem en decentraliseret struktur med fokus på konsumentmarkedet, for at sikre langsigtet, bæredygtig vækst – enten organisk eller via opkøb. Inwido udgøres af 32 forretningsenheder og beskæftiger ca. 4.900 medarbejdere i 11 lande. I 2022 omsatte Inwido for 9,5 milliarder SEK og havde en operationel EBITA-margin på 11,4%. Inwido har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2014.

  Anbefalede artikler