<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
RAU-2302-2k_1200

Solidt millionoverskud i entreprenørvirksomhed

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • 2023-05-15

  Adm. direktør i Raunstrup A/S, Søren Kristensen ser lyst på fremtiden efter, at entreprenør- og tømrervirksomheden har leveret et millionoverskud i 2022 på trods af massive investeringer i bæredygtighed og medarbejdere.

  RAU-2302-1k_600_02


  Raunstrup A/S har just offentliggjort selskabets seneste regnskab med en omsætning på 750 millioner kroner. Resultatet på 13 millioner lever dog på ingen måder op til forventningerne, pointerer administrerende direktør Søren Kristensen, men det skal ses i lyset af en række økonomiske prioriteringer i det seneste regnskabsår samt en enkelt fejlslagen byggesag.

   

  – Resultatet afspejler, at vi har valgt at investere massivt på flere fronter. Vi havde en forventning om et resultat på 18 millioner kroner, og tilmed med en noget lavere omsætning så selvfølgelig er det endelige resultat ikke tilfredsstillende. Det positive er, at de investeringerne, der er foretaget, er for at stå så stærkt som muligt fremover, og derfor ser vi meget positivt på fremtiden, siger Søren Kristensen i en pressemeddelelse.

   

  Grøn omstilling

  Hos Raunstrup-koncernen har det helt store investeringsfokus været på grøn omstilling samt medarbejderstaben. Alle processer er blevet gennemgået og optimeret blandt andet gennem nye IT-systemer, men det er især med nedbringelse af CO2-udledningen, at der er taget store skridt i den rigtige retning.

   

  – Grøn omstilling er essentielt, det siger sig selv. Derfor har vi valgt at investere stort på den front. Ombygning af biler med fokus på minimering af CO2 udledning, ændring af varmekilder og kør-grønt-kursus for medarbejderne er nogle af tiltagene, der betyder, at vi går styrket ud af 2022, hvor vi i samarbejde med vores kunder har taget store skridt i en mere bæredygtig opgaveløsning. Det er også noget, der gør en forskel i dagligdagen, siger Søren Kristensen.

   

  – De store investeringer gælder hele Raunstrup. Ifølge direktøren er det helt bevidst, at man har delt virksomheden op i tre ben: Raunstrup Tømrer, Raunstrup Byggeri og Raunstrup Bygningsservice. Dels for at gøre det gennemskueligt for såvel kunder som ansatte, dels for at risikominimere i en lunefuld branche.

   

  – Det er en stor styrke for virksomheden, at vi har de tre ben, som giver at mere centreret fokus i de enkelte enheder. Samtidig spreder vi så at sige risiciene ud. Der er selvfølgelig klart, at målet er, at alle tre altid skal performe optimalt, men der vil ofte være forskel i resultaterne, og sidste år så vi, at det var vores byggeridivision, der efter nogle trange år leverede et rigtig flot resultat, forklarer Søren Kristensen.

   

   

  Medarbejderne er det største aktiv

  2023 kan blive et svært år for hele branchen, skriver Raunstrup, og derfor har koncernen valgt at nedjustere forventningerne til omsætningen for 2023. I stedet vil de fokusere på bundlinjen, som skal øges med 10 millioner kroner i forhold til 2022.

  Optimismen er dog stor. For en solid ordrebeholdning og medarbejderinvesteringer med screeninger af alle medarbejdere indenfor dansk og IT-kundskaber og efterfølgende uddannelse, kurser og uddannelse bevirker, at positionen er styrket.

   

  – Det er gået utrolig stærkt de seneste år i byggebranchen. Så jeg tror egentlig, det er sundt, at tempoet sættes lidt ned. Samtidig er vi kommer styrket ud af året, for vi står med en stærk medarbejdergruppe, der er vores klart største aktiv. Det er dem, der kan løfte vores bundlinje, og derfor har vi investeret massivt i dem, siger Søren Kristensen og uddyber:

  Fakta om Raunstrup A/S

  Raunstrup A/S er en moderne, nytænkende landsdækkende byggekoncern med mere end 400 ansatte. Raunstrups kompetencer indenfor bygningsservice samt total-, hoved-, og fagentrepriser, har dannet grundlag for koncernens store udvikling de seneste år.  Anbefalede artikler