<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Avedøreværket_n
Annonce

Avedøreværket

Norisol: Stillads til tiden, også når det er specielle løsninger

 • Nordatlantisk Byggeri
 • Byggepladsen
 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • Renovering
 • Sikkerhed
 • 2023-03-27
 • | Af Malene K. Holm

  200 stilladser har Norisol monteret på Avedøreværket, så det er sikkert at komme rundt om rør og kedler i revisionen af værkets Blok 1. Det er specialløsninger, som løbende bliver ombygget, så de følger vedligeholdelsesarbejdet.

  Da Norisol skulle montere stillads på Avedøreværkets blok 1, kom cirka 200 forskellige stilladser i brug. På en kompliceret vedligeholdelsesopgave, som værket i København, bliver der nemlig bygget med små tolerancer rundt om anlæg, over og under rør og kedler, og ombygget undervejs.

   

  Avedøreværket er et godt eksempel på de store stilladsarbejder, som Norisol er eksperter i. Det er ofte specialløsninger, som stillads- og entreprenørvirksomhedens medarbejdere er særligt uddannede til. Med over 45 års erfaring i branchen er Norisol næsten hjemmevant på de forskellige værker og industrien. Lignende store stilladsmonteringsopgaver har de også lavet for Novo Nordisk, Københavns Lufthavn, Kalundborg Refinery og Avista Oil.

   

   

  008A1620_nNorisolmedarbejder der tilpasser stillads  Sikkerhed i top

  Norisol anvender det moderne +8 stilladssystem, som for dem er nummer 1 inden for værkarbejde og industrien.

   

  – Vi bygger sikkerheden for andre, så de kan arbejde sikkert, om det er en lille eller stor opgave. Men på et værk har du ikke en flad væg, hvor du med det samme kender længde og bredde på stilladset, og ”bare” kan bygge deropad. På et værk har du rør og kedler, måske en kælder du skal bygge ned i, eller du skal hen over noget vand og hænge.

   

  – Stilladserne på et værk skal bygges ind mellem alt muligt, og her er det primært stilladsdrengene, der skal være super kreative og finde løsningen derude på stedet, fortæller konduktør Claus Cramer Jensen.

   

  Undervejs er der et tæt samarbejde med værkets medarbejdere.

   

  – Inde på et værk snakker vi typisk med den ansvarlige og planlægger, hvordan de gerne vil have stilladset. Tit og ofte skal nogle af stilladserne bygges om på grund af arbejdsprocesser undervejs. Det kan være, at man først skal op og afisolere et varmtvandsrør.  Derefter kommer deres smed på og skal skære det, og måske skal han lige have løftet en ventil væk. Så der kan være flere små ombygninger, hvor vores folk står klar til at bygge om.

   

  stillads2n  Holder hvad vi lover

  – Vi lægger meget vægt på at have tilfredse kunder, og at der er stillads til tiden. Vi leverer til den aftalte tid – og til den aftalte pris. Der kommer ikke nogen uforudsete udgifter, fortæller projektleder Anders Johansson.

   

  Norisol tager ikke flere opgaver ind, end de kan nå at servicere.

   

  – Vi arbejder jo med produktionsvirksomheder, og for dem er det vigtigste, at vi overholder deadlines. På den måde er vi med til at sikre deres drift.

   

   

  Veluddannede montører

  Norisols stilladsmontører er uddannede og har de nødvendige certificeringer.

   

  – Lige så snart der er nogen, der ringer fra et værk og siger, at de har en revision, kan vi komme og hjælpe dem. Så ved vi godt, hvilken slags stillads, der brug for, og hvilke medarbejdere, der skal på opgaven.

   

  – Vores medarbejdere bliver jo dygtiggjort til at bygge specialdesignede stilladser, hvor facadefolkene ude i byen omvendt er vant til stilladser, der er mere ligetil, og det skal gå hurtigt. Man siger typisk, at værkfolkene skal være mere kreative og gode til at planlægge. Man kan godt sige, at vi er dem, der tager over, dér hvor andre giver op.

   

  Og der er brug for, at de kan mange ting, siger Anders Johansson:

   

  – Vores medarbejdere skal både designe stilladset, men de skal også hele tiden planlægge deres egen sikkerhed og samtidig være gode til at koordinere arbejdet sammen med værkets folk.

   

  Styr på planlægning og sikkerhed

  Anders Johansson fortæller, at planlægning og sikkerhed fylder meget i opgaverne. Hvor der førhen kunne komme to mand, og så gik de bare i gang, skal stilladsmedarbejderne i dag typisk bestå en sikkerhedsinstruktion på det enkelte værk, og før arbejdet kan gå i gang, skal der laves en personlig risikovurdering og arbejdsbeskrivelse sammen med kontaktpersonen på værket:

   

  – Vores medarbejdere er vant til det. De er super specialiserede på bestemte opgaver, og har taget de nødvendige certifikater og er godt klædt på ’hjemmefra’. Vi har en fast kerne af dygtige medarbejdere - og som ikke har ’fredags-mandagssyge’. Så vi ved, at hvis en kunde ringer fredag aften, hvis det for eksempel er blevet stormvejr, så tager montørerne telefonen og er klar til at rykke ud.

  Anbefalede artikler