<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_20221026_092110_1920
Annonce

Murere og tømrere kan installere effektiv ventilationsløsning

 • Materialer og Løsninger
 • Indeklima
 • 2023-09-10
 • | Af Tim Panduro
 • Komplicerede rørføringer er ikke nødvendige med Microvent fra Inventilate – virksomheden leverer komplette ventilationsløsninger, der er enkle at installere og billige i drift.

  3_600


  Traditionelt er ventilationssystemer en af de mere komplicerede opgaver, når en ældre bygning skal opdateres til nutidsstandard. Ofte kræver det komplicerede ingeniørberegninger, før systemerne overhovedet kan installeres – og selve installationsprocessen kræver fageksperter. Endelig kan rørføring være både æstetisk og praktisk problematisk i ældre bygninger.

   

  Det danskudviklede ventilationssystem MicroVent fra InVentilate kommer elegant uden om mange af de udfordringer. Systemet har ikke behov for omfattende rørsystemer, og selve installationen kræver ikke hjælp fra en VVS'er eller en ventilationsspecialist på stedet. MicroVent leveres nenmlig som kassetter, der blot skal monteres ved en gennembrydning af ydermuren. Derfor kan det med fordel monteres af en tømrer eller murer.

   

  – Det er faggrupper, der sjældent har lyst til at arbejde med ventilation, fordi det opfattes som for kompliceret. Men MicroVent er så enkelt at montere, at det vigtigste faktisk er, at det laves af folk, der er gode til at lave pæne huller i en væg, siger salgschef Lasse Skaarup Andersen fra InVentilate.

   

  – Vi hører ofte murere og tømrere sige 'hold da op, det var ikke svært,' selv om de måske har været skeptiske, før de begyndte. Kabeltrækningen skal udføres af en elektriker, men resten kan mureren eller tømreren selv tage sig af, og selve installationen kan skjules bag paneler, så den næsten er usynlig. Det er selvfølgelig en fordel for bygningens samlede udtryk.

   

  MicroVent hjælper bygherre med at udføre beregninger på ventilationen. Når InVentilate får en henvendelse om systemet, beder virksomheden om en plantegning for bygningen.

  – Så tegner vi ovenpå og laver alle beregninger, før vi sender det tilbage med montageplan, en indkøbsliste og en pris. Vi er en produktionsvirksomhed, men vi laver kun salg til projekter. Når byggefasen er afsluttet, hjælper vi med indkøringen af systemet, der er trådløst og fuldautomatisk. Slutbrugeren kan også altid kontakte os, hvis de har spørgsmål, siger Lasse Skaarup Andersen.

  Billede 3 - snit_1600  Store besparelser

  Økonomisk kan der være gode gevinster at hente allerede fra begyndelsen. MicroVent kan være op til 50 procent billigere i indkøb i forhold til mere traditionelle systemer, fortæller Lasse Skaarup Andersen.

   

  – Der er meget at spare, fordi man ikke skal bruge kræfter på rørføring, og når systemet er installeret, ser vi elbesparelser på op til 85 procent i forhold til andre systemer til skoler eller kontor. Energimæssigt findes der ikke andre, der kan det samme som os, siger han.

   

  Billede 3- Snit 4_1600  For brugerne af systemet er der også flere fordele. Det er umådeligt støjsvagt, og alle enheder i en bygning samarbejder via trådløs styring. Den indbyggee vindkompensering og virksomhedens unikke software Comfort Control sikrer trykudligning, så der ikke opstår trækgener. Samtidig kan systemet indgå i den generelle intelligente bygningsstyring og udføre målinger af blandt andet fugt og CO2-niveau, så der både drifts- og komfortmæssigt kan findes de bedste løsninger.

   

  For Lasse Skaarup Andersen er det æstetiske udtryk også vigtigt.

   

  – Vi synes selv, at vi har markedets flotteste systemer. Det kan integereres i bygningerne, og frontpanelerne kan beklædes, så de passer til arkitekturen. Det betyder, at det også kan bruges i bevaringsværdige bygninger.

  Anbefalede artikler