<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Parkeringsplads med miljøvenlige belægninger
Annonce

Parkeringsplads med miljøvenlige belægninger

Miljøvenlige og æstetisk smukke belægninger med Vegecol

 • Målbar bæredygtighed
 • Klimasikring
 • 2022-04-22

  Dansk Overfladebehandling oplever en øget efterspørgsel på miljøvenlige belægninger. De smukke, bæredygtige belægninger Vegecol er i høj kurs hos virksomheder og organisationer, der har bæredygtighed på dagsordenen.

   

  1Moesgaard
  3Moesgaard
   
   


  Bæredygtigt byggeri er i fokus, og hos Dansk Overfladebehandling (DOB), der anlægger veje, stier og pladser i hele Danmark, mærker man tydeligt en øget interesse for bæredygtighed.

   

  Grønne belægninger er ellers ikke lige det, man ønsker sig på træværket, men i høj grad på vej- og stibelægninger rundt om i landet! Hvis det nemlig skal lykkes at skabe en bedre og grønnere fremtid, skal man også kigge på valget af belægninger, som lægges ud på jordkloden.

   

  Ønsket fra virksomheder og organisationer med fokus på den grønne omstilling kan DOB opfylde med nye bæredygtige belægninger under produktnavnet Vegecol.

   

  Miljøvenlige belægninger

  DOB har igennem mange år arbejdet helt målrettet med at udvikle produkter med ingen eller mindst mulig miljøbelastning. Med sine mange kilometer og kvadratmeters erfaringer i belægninger har DOB en helt unik specialviden.

   

  Vegecol er 100 % plantebaseret og derfor et miljøvenligt alternativ til de traditionelle bitumenbaserede bindemidler. Med sin plantebase bidrager Vegecol oveni til at reducere CO2-udledninger – idet planterne binder CO2 igennem væksten. Faktisk binder 1 ton Vegecol hele 1,3 tons CO2.

   

  IMG_0071_STOR
  IMG_0074
   
   


  Klimavenlig stibelægning i grønt boligområde

  Vegecol giver nye muligheder for arkitektoniske løsninger, da den med sin transparens lader stenenes naturlige farver og strukturer stå frem. Derved får man et mere levende overfladeudtryk at arbejde med.

   

  I Naturbydelen ved Ringkøbing Fjord er et tidligere landbrugsområde omdannet til et naturskønt boligområde. For at binde natur og boliger sammen ønskede man at få en belægning, der har et naturligt udtryk og samtidig er praktisk. DOB lagt belægninger med Vegecol på boligområdets vej- og stisystemer, der slynger sig ind mellem husene og gennem engarealer.

   

  Ved første øjekast ligner de en fin perlegrusbelægning. Men hvor perlegrus flytter sig, og de løse sten giver gener, når man går eller cykler på det, giver Vegecol belægningen en fast og dynamisk overflade. Det gør den praktisk og sikker at bevæge sig på, uanset om man er til fods eller på hjul. Samtidig er den nem at vedligeholde og har lang holdbarhed. Skulle der opstå skader, kan belægningen nemt repareres uden at få synlige overgange og farveforskelle.

   

  Husene-ligger-skønt-ned-til-Ringkøbing-fjordHuse nær Ringkøbing Fjord  Naturens egne farver

  Arkitektonisk kan man nemt arbejde med at afstemme belægningen til omgivelserne.

  I Vejle har DOB lagt 5.000 m2 belægning med Vegecol omkring det 3.500 m2 store erhvervsdomicil i åbne grønne omgivelser.

  Den flotte majsgule farve i belægningsstenene er med til at binde belægningen sammen med naturen.  40 års erfaring

  Gennem 40 år har Dansk Overfladebehandling sørget for sikre veje, stier og pladser med professionelt udført belægning i høj kvalitet.

   

  40aars-jubilaeum-i-dobDirektør Finn Jensen

   

  ’Kvalitet og fleksibilitet er grundlaget for vores mangeårige succes, og vi har altid haft stor fokus på at minimere miljøpåvirkningen. Det har resulteret i, at vi nu er en af de førende udbydere i Danmark inden for miljøvenlig overfladebelægning’,

  siger direktør Finn Jensen.

  DOB er specialister i at lægge slidlag med granitskærver i forskellige farver og kan med sine specialmaskiner komme rundt på både store og små arealer og lave flotte og holdbare belægninger.

  Opgaverne strækker sig fra boligområder og virksomheder til pladser og stier i både Danmark, Sverige, Norge og på Færøerne.

   

   

  Anbefalede artikler