<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
articlebanner
Facadeløsninger med integrerede solceller - 1

Facadeløsninger med integrerede solceller

Milepæl for HSHansen: Facademoduler med solceller er nu klar til test

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Virksomhedsnyt
 • Energi og Energioptimering
 • Bæredygtighed
 • 2022-05-11
 • En milepæl er nået i UnitSun-projektet, hvor HSHansens solcelle-facademoduler HansenUnitAl-moduler nu er klar til test på DTU. Målet er at sætte fart på udviklingen, så store mængder af solceller kan implementeres i byggeri

  Siden 2021 har HSHansen arbejdet på det innovative EUDP-projekt, UnitSun, der har som mål at udvikle avancerede præfabrikerede facademoduler med solceller i.

  Ideen er at udnytte alle fordelene ved præfabrikation til at sikre, at store mængder solceller kan implementeres i byggeri.

  En milepæl er nu nået i UnitSun-projektet med udviklingen af de første HansenUnitAl-moduler, der er klar til test på DTU.  HSHansen, MG Solar og DTU Fotonik samarbejde

  UnitSun projektet er et samarbejde mellem den danske leverandør af solceller MG Solar ApS og DTU Fotonik og løber frem til midten af ​​2023. Det samlede projektbudget er på 7 mio. kr.

  I projektet arbejder HSHansen på at videreudvikle sit HansenUnitAl-systemet med et UnitSol-produktprogram, hvor farvede BIPV-moduler (Building-Integrated PhotoVoltaics) kan integreres i de præfabrikerede UnitAl-moduler.


  Målet er, at UnitAl-systemet kan bidrage til nulenergi bygningsreglementer.
  Facadeløsninger med integrerede solceller - 2


  Solcellefacader kan bidrage til bygningens elproduktion

  I testopstillingen monteres solcelleglas direkte i sydlig retning med almindelige solceller og øst/vest med solceller med farvet glas.

  Effektiviteten følges nøje og resultaterne vil blive formidlet, når de foreligger i 2023.

  - Det er spændende at være med i projektet og få indsigt i et produkt som solceller, som er komplementære til det, vi til daglig arbejder med, siger HSHansens Department manager R&D, Pernille Brændstrup Kjær:

  - Vi er vant til udelukkende at fokusere på, hvordan energitabet reduceres i vores facadeelementer. Men med tilføjelsen af solcellerne har vi nu et element, som kan bidrage med elproduktion til bygningen. Derfor bliver det også meget spændende at modtage de første målinger, så vi kan begynde at arbejde videre med den bedste løsning til integrering og køling af solcellerne for at sikre den bedste ydelse.

   

   

  Validering af solcellernes effektivitet

  Henrik Olsen og Jørgen Nielsen fra HSHansen har i løbet af de sidste par uger færdiggjort installationen af ​​HansenUnitAl-modulerne i testopstillingen på DTU.

  I testopstillingen er i alt 30 solcelleglas monteret i eller på Hansen UnitAl-moduler, og formålet med testen er at validere effektiviteten af solcellerne, når de bliver integreret i facaden.

  Næste skridt for HSHansen er at udvikle yderligere løsninger til integration af solcellerne i HansenUnitAl modulerne med f.eks. en plug and play løsning til tilslutning til nettet.

   

   

   

  EUDP

  EUDP - forkortelse for The Energy Technology Development and Demonstration Program er en dansk tilskudsordning, der skal understøtte nye energiteknologiers vej til markedet. Programmet understøtter både teknologispecifikke projekter med få deltagere og større projekter med flere partnere.

   

  Anbefalede artikler