<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
lemivigh-muller2

Virksomheden EC POWER, der udvikler minikraftvarmeanlæg, har valgt en turnkey-solcelleløsning fra Lemvigh-Müller til sit produktionsanlæg.

Lemvig-Müller leverer driftsklare solceller i nyt turnkey-samarbejde

 • Værktøj
 • Energi og Energioptimering
 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Materialer og Løsninger
 • 2023-12-22
 • Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller kan nu tilbyde sine kunder solcelleløsninger leveret og installeret. Det sker i samarbejde med de to teknikentreprenører ECEnergy og JK+.

  Det skal være lettere og mere overskueligt for virksomheder og administratorer af større ejendomme at gøre solcelleanlæg til en del af deres energiforsyning. Det vil et nyt samarbejde mellem Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller, og to teknikentreprenører gøre sit til.

  - Mange af Lemvigh-Müllers kunder i industrien eller i ejendomssektoren er interesserede i at bidrage til den grønne omstilling og samtidig reducere indvirkningen af svingende energipriser på deres driftsøkonomi ved hjælp af solcelleløsninger. Dem kommer vi nu i møde med et turnkey-koncept, hvor en af vores samarbejdspartnere står for projektering, installation, idriftsættelse og tilmelding af anlægget til kundens forsyningsselskab. Dermed har kunden kun et kontaktpunkt og et mere overskueligt projekt at forholde sig til, siger Michael Kongsløv, salgschef i Lemvigh-Müllers industrisegment i en pressemeddelelse.

  lemivigh-muller4


  Klimavenlig energi

  Virksomheden EC POWER i Hinnerup nord for Aarhus står lige på trapperne med at tage sin solcelleløsning i brug, der er leveret af Lemvigh-Müller og turnkey-samarbejdspartneren ECNergy.

  Her producerer EC POWER sit egenudviklede XRGI minikraftvarmeanlæg, som kombineret med en varmepumpe udgør et komplet, decentralt energianlæg med meget høj virkningsgrad. Det er en efterspurgt løsning på EC POWERs primære markeder, Tyskland, England og Polen.

  For EC POWERs adm. direktør, Bjarne Bogner, handler investeringen primært om, at EC POWER bliver i stand til selv at producere klimavenlig energi til et længe ønsket airconditionanlæg i virksomhedens 6000 m2 store produktionslokaler.

  Med solcelleanlægget kan jeg med god klimasamvittighed sikre mine ansattes trivsel og velfærd med et godt indeklima, fordi jeg ved, at energien kommer fra en bæredygtig kilde. Det kan jeg ikke være sikker på, hvis den kommer fra det traditionelle forsyningsnet, siger han.

   

  Naturligt at investere i solcelleanlæg

  Bjarne Bogner kalder solenergianlægget en naturlig investering for virksomheder, der selv lever af at udvikle teknologi, som bidrager til en mere klimavenlig energianvendelse.

  - Vi har en bygning, som er velegnet til solceller, vi har et forbrug, og vi har viden om energiteknologier. Det giver os – synes jeg – en form for forpligtelse til at sætte vores muligheder i spil, siger han.

  Bjarne Bogner peger også på fordele som øget forsyningssikkerhed og måske på længere sigt en egentlig indtægt fra salg af overskydende energi. EC POWER har nemlig valgt at supplere sit solcelleanlæg med en batteripakke på 1 MWh.

   

  Præcis behovsafdækning er afgørende

  I ECNergy peger adm. direktør Michael Nymann på omhyggelig og præcis behovsafdækning som den helt afgørende forudsætning for et solenergiprojekt bliver vellykket.

  - Der er en lang række variable, som er helt anderledes end ved små solenergianlæg til boliger. Derfor analyserer vi både teknisk og økonomisk på et højt plan. Virksomheder og for eksempel ejendomsselskaber forventer at blive præsenteret for en gennemarbejdet business case, så de kan investere på et kvalificeret grundlag. Med en omhyggelig afstemning af behovet og beregning af anlæggets ydeevne kan kunden til gengæld være sikker på en meget fordelagtig energiløsning med solceller, både i forhold til driftssikkerhed og -økonomi. For os er det vigtigt, at kunden er velinformeret og faglig rådgivet, inden vi igangsætter implementering med vores professionelle projektteam, som har mange års erfaring med installation af solcelleanlæg, forklarer Michael Nymann.

  lemivigh-muller1


   

  Kvalitet og relationer

  For Michael Kongsløv har det været afgørende, at Lemvigh-Müllers turnkey-solenergikoncept lever op til det service- og kompetenceniveau, som kunderne i grossistvirksomhedens industrisegment er vant til. Han uddyber:

  - Lemvigh-Müller lægger vægt på at etablere tillidsbaserede, langtidsholdbare relationer til vores kunder. Derfor har det også været vigtigt for os, at det turnkey-solenergikoncept, vi nu går i markedet med, lever op til de kvalitetskriterier, vi lægger vægt på i forhold til vores kunder. Det gør det i kraft af de partnere, vi arbejder sammen med.

  Ud over ECNergy med base i Nordjylland og en afdeling på Sjælland er den fynske installationsvirksomhed JK+ samarbejdspartner med Lemvigh-Müller i turnkey-solenergi-konceptet.

  Anbefalede artikler