<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
bb6802c0-e9ab-4017-b819-3854e72fcb69

Langt over halvdelen af Femern-kontrakterne går til danske virksomheder

 • Anlæg
 • Femern
 • 2023-03-09

  Flere og flere danske virksomheder kan skrive byggeriet af Femern Bælt-tunnelen til Tyskland på cv’et. Der er således 160 flere danske virksomheder i forhold til samme tid sidste år svarende til en stigning på 150 %.

  I alt står 431 danske og udenlandske virksomheder noteret som underleverandører siden megaprojektet for alvor gik i gang i 2020. De 274 danske virksomheder tegner sig dermed for 64 pct. af de mange hundrede kontrakter.

   

  I Dansk Industri glæder man sig over, at de danske virksomheder er konkurrencedygtige i ”den benhårde konkurrence”, som kendetegner et internationalt projekt som Femern Bælt-tunnelen, siger Torben Liborius, underdirektør i Dansk Industri og chef for Dansk Infrastruktur.

   

  - Det er vigtigt både for projektet og for virksomhederne, for med mange danske virksomheder ombord sikrer det, at der er kendskab til danske normer og regler. Det viser, at de danske virksomheder er parate til at løse den slags opgaver, der kræver samarbejde på tværs af grænser og kulturer, siger Torben Liborius i en pressemeddelelse.

   

  Det stigende antal kontrakter afspejler ikke alene en stærk dansk tilstedeværelse, men også at aktiviteten på det store byggeprojekt er for opadgående.

   

  Det forventes også at være billedet i flere år frem, siger administrerende direktør i Femern A/S, Henrik Vincentsen.    

   

  - Vi forventer, at aktiviteterne på byggeriet af Femern Bælt-tunnelen peaker i de kommende tre år. Det er her, selve tunnelen vil blive produceret og bygget. Det er også i den periode, at vi får brug for fleste hænder og dygtigste virksomheder, og det ser ud til, at danske virksomheder over hele landet står stærkt i konkurrencen, siger Henrik Vincentsen.

   

   

  En af de virksomheder, der oplever Femern-byggeriet fylde godt i ordrebøgerne, er JMM Group i Vojens. Virksomhedens kranafdeling Normas Cranes A/S har kontrakt med entreprenørkonsortiet FLC om levering af blandt andet tårnkranerne til tunnelbyggepladsen ved Rødbyhavn. Stemas A/S, der er en anden af virksomhedens afdelinger, har desuden solgt over 150 mindre entreprenørmaskiner med service til projektet med mulighed for flere på vej.

   

  - Samlet set er det her stor kontrakt for os, som samtidig giver os vigtig erfaring til fremtidige opgaver. Lige nu har vi 18 tårnkraner i gang på Femern-byggeriet. Vi har desuden budt på en licitation ved FLC på endnu en stor leverance af entreprenørmaskiner til projektet. Vi håber naturligvis, at vi kan fortsætte med det gode samarbejde på projektet, siger Jan Koch Møller, der er CEO hos JMM Group.

   

  Anbefalede artikler