<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
top

LM Byg kan nu aflevere 60.000 m2 lukket råhus til børnehospital

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Anlæg
 • Byggeprojekter
 • Tag og Facade
 • Stål
 • 2024-03-01

  Råhusentreprenør LM Byg er stolte af at have afleveret det lukkede råhus til det kommende Mary Elisabeths Hospital i København. Det unikke byggeprojekt har været båret af et godt og konstruktivt samarbejde.

  Bag det kommende Mary Elizabeths Hospital ligger ambitionen om at skabe et hospital, der sætter nye standarder for behandlingsforholdene for børn, unge, fødende og deres familier i Danmark og resten af verden.

  Nu er rammerne til det nye børnehospital på plads, og det 60.000 m2 store byggeri står klar med sit fulde råhus beklædt i facader af glaspartier og aluminiumselementer. Det er råhusentreprenøren LM Byg, der i konsortium med M.J. Eriksson A/S, har opført råhus, lukning og alle udvendige bygningsarbejder på facade og tag på projektet.

  Siden 2021 har de haft fuld fremdrift på byggeriet, og den sidste vigtige milepæl er nu nået med afleveringen af den unikke bygning.

  - Vi er stolte af at kunne aflevere det 60.000 m2 lukkede råhus til et hospital i verdensklasse. Mary Elizabeths Hospital har været et stort byggeprojekt med en stærk vision, der har ramt os alle lige i hjertekulen. Projektet har fra den spæde begyndelse været båret af et godt og konstruktivt samarbejde, og vi har i fællesskab afstemt og håndteret de udfordringer, der er opstået undervejs. Vi er utroligt glade for at være i mål med byggeriet og nu kunne aflevere vores del af det nye fantastiske byggeri til bygherre, siger sektionsdirektør hos LM Byg, Christian Lyck Qvist i en pressemeddelelse.

  Billede af byggeriet i sommeren 2022Billede af byggeriet i sommeren 2022

   

  Billede af byggeriet i foråret 2023Billede af byggeriet i foråret 2023

   

   

  Godt samarbejde er den vigtigste ingrediens

  Leg, logik og lethed er nøgleord i arkitekturen, der er designet ud fra den nyeste viden om helbredende arkitektur. Det kommer bl.a. til udtryk i hospitalets unikke form, der er som to hænder, der ligger ovenpå hinanden og strækker fingrene ud mod omverdenen.

  Det store hospitalsbyggeri fordeler sig over otte fingerformede fløje i otte etager. Opførelsen af råhuset og lukningsarbejdet er sket uden de store udfordringer, og hos Region Hovedstadens Center for Ejendomme, som er bygherre på projektet, er der tilfredshed med både kvaliteten og samarbejdet med LM Byg.

  LM Byg har af flere omgange afholdt interne workshops med samarbejde som det overordnede emne. Og her ved aflevering er det tydeligt, at det har skabt værdi.

  - Som vi ser det, er samarbejde en af de vigtigste ingredienser for at lykkes med komplekse og store sygehusprojekter. LM Bygs tilgang til netop samarbejde har været enormt godt, og det har været en direkte og meget vigtig del i at råhus og facader nu er leveret til aftalt tid, økonomi og i høj kvalitet, siger Ole Kristian Bottheim, vicedirektør og projektansvarlig i Region Hovedstaden og fortsætter:

  - Vejen til denne succes har været behagelig - lige fra den enkelte LM Byg byggepladsmand, kranfører, beton- og facadesjak til deres byggeledelse.

  LM Byg forlader nu byggepladsen og lader de næste entreprenører træde til. Mary Elizabeths Hospital vil efter planen stå færdigt i 2026, hvor dørene åbner for både patienter og personale.

  Fakta om byggeriet af Mary Elizabeths Hospital:

  Mary Elizabeths Hospital er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk's Fond.

  Region Hovedstaden er bygherre på projektet. Arkitektfirmaet 3XN har designet hospitalet med fokus på leg og logik.

  På en almindelig dag skal bygningen bl.a. rumme 700 ambulante patienter, 100 gravide maver til scanning, 36 operationer af børn og 20 nyfødte i kuvøse samt 1200 medarbejdere og flere hundrede studerende, når det efter planen slår dørene op i 2026.

  Hospitalet er i alt 60.000 m2, der fordeler sig over otte fingerformede fløje i otte etager.

  Byggeriet er delt op i fem hovedentrepriser. Råhusentreprenøren LM Byg varetager opførslen af råhuset, og i konsortium med M.J. Eriksson varetager LM Byg også lukningsentreprisen (alle udvendige bygningsarbejder på facade og tag på projektet).

   

  Anbefalede artikler