<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
rico-feldfoss--press-photo_33600618768_1920
Annonce

Kompetent nedrivning med orden i tingene

 • Byggeriets udvikling
 • Anlæg
 • Den effektive byggeproces
 • Nedrivning
 • 2023-03-31
 • | Af Malene K. Holm
 • | Fotos af Rico Feldfoss og Lægdsgaard
 • Lægdsgaard har i mere end 6 år taget sig kompetent af nedrivnings- og saneringsopgaver. De sørger for, at medarbejderne er opdaterede, for kvalitet og det gode samarbejde er vigtige værdier i den fynske nedrivningsvirksomhed.

  tagpdf600


  Med 30 års erfaring i byggebranchen kender man i den lille fynske nedrivningsvirksomhed Lægdsgaard til den travle hverdag samt de udfordringer, der kan være på byggepladserne rundt om i Danmark.

   

  – For os er det vigtigt at være opdaterede på nye tiltag og lovgivningen i byggebranchen. Der sker hele tiden noget nyt inden for nedrivning, lige nu især på det bæredygtige, og vi sørger for, at vores medarbejdere kommer på nye kurser. De har gældende asbest-certifikater og kan arbejde med PCB og skimmelsanering mm.

   

  – Vi kører efter reglerne og har styr på miljølovgivningen. Fornyelig fik vi også gennemgået vores kemiske risikovurderinger, så de er helt up to date. Al vores kemi er der styr på, siger Lotte Lægdsgaard, direktør i Lægdsgaard.

   

  Hjælper hinanden i mål

  En af kerneværdierne i virksomheden i Broby er, at man altid overholder sine aftaler.

   

  – Vi sætter en meget stor ære i, at når vi forlader en byggeplads, så er der altid rent og ryddeligt. Byggepladsen skal forlades ordentligt hver eneste dag. Andre håndværkere skal til, når vi forlader pladsen, og her går vi op i, at vores folk afleverer pladsen, ligesom de gerne selv vil overtage den.

   

  – En anden af vores kerneværdier er, at det drejer sig om at få samarbejdet til at løbe smertefrit. Der kan jo være en hård omgangstone på byggepladserne, men vi lægger vægt på, at vi skal samarbejde og ikke modarbejde hinanden på tværs. Man hjælper hinanden i mål med det fælles fokus, der er på byggeprojektet. For os betyder relationer mere end hurtig omsætning.

   

   

  rico-feldfoss--press-photo_47477150511_1600  Nedbrydning, sanering og diamantskæring

  Den fynske nedrivningsvirksomhed har kompetencer inden for både nedrivning, miljøsanering, bore- og skæreopgaver. Opgaverne, de løser, er typisk ind- og udvendig nedbrydning, tagarbejde og saneringsopgaver. Kunderne ligger hovedsageligt på Fyn og i Trekantsområdet og dækker lige fra private boligejere til de større entreprenørvirksomheder, boligselskaber og kommuner.

   

  Forsvarlig dokumentation og genanvendelse

  I opgaverne går Lægdsgaard gerne ind og hjælper bygherre med at anmelde til kommunerne og til arbejdstilsynet. Også i forhold til genanvendelse af materialer tager Lægdsgaard aktivt ansvar, forklarer Lotte Lægdsgaard:

   

  – Vi sørger for at få indhentet dokumentation, når vi afleverer al affaldet, så vi kan få sendt det videre til bygherren eller kommunen. Al dokumentation er i orden på hver sag, når vi afslutter vores arbejde.

   

  I dag hvor byggerierne skal være mere og mere bæredygtige, er der fokus på at genanvende de materialer, man kan.

  IMG_0025_600

  – Det kommer mere og mere frem at genanvende de rene produkter, vi brækker ned. F.eks. mursten eller andre materialer, hvor der hverken er miljø, tungmetaller eller farlige stoffer i. På hver enkelt opgave tager vi altid stilling til, hvordan man kan genanvende.

   

  Som eksempel skulle Lægdsgaard for nylig brække et hus ned.

   

  – Der spurgte vi bygherre og kommunen, om vi måtte genbruge nogle mursten, som vi havde fået en forespørgsel på fra en privatperson, som stod og manglede nogle mursten. Vi fik grønt lys af både bygherre og kommune. Så der røg lige et par containere af sted, fortæller Lotte Lægdsgaard.

   

  Trivsel giver arbejdsglæde

  Udover at passe på miljøet, vil Lægdsgaard også gerne passe på sine ansatte. Der bliver lagt vægt på, at medarbejderne trives, og man vil også gerne tage et stort socialt ansvar.

   

  – Selvom vi er en lille virksomhed, rummer vi mange forskellige typer mennesker. Vi har fleksjobbere, førtidspensionister og en enkelt elev på nedriveruddannelsen. Vi gør det, fordi vi føler, at vi er nået dertil i virksomheden, hvor vi kan rumme det. Vi vil gerne være med til at give folk en chance for at komme ud på arbejdsmarkedet og bidrage med noget, uanset hvor mange timer man kan bidrage med, afrunder Lotte Lægdsgaard.

  Anbefalede artikler