<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
CASE_Mavol_Sebastian_Martin_1920

Køb af varevogn: Det kan også blive for stort

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • 2020-11-11

  Man skal stå tidligt op, hvis man skal fange en mand som Martin Voldby Olsen til en snak om biler. Martin driver virksomheden MAVOL, og han og og de to ansatte, Morten og Sebastian, gør sig i ejendomsservice, algebehandlinger, skraldespandsvask, TV-inspektion, graffiti-rens og anlægsarbejder.

  Tekst af Thomas Schiermacher, AltOmVarebiler

   

  Derfor er klokken 7, da jeg møder Martin Olsen på gården i Lynge lidt syd for Hillerød i det nordsjællandske. Det er her han har sit lager og værksted. Martin startede virksomheden for cirka fem år siden. På det tidspunkt kørte han mest som underentreprenør på kloakarbejde. Så da han skulle købe sin første arbejdsbil, var der brug for et lad og plads til værktøj, kloakrør og ham selv.

   

  - Jeg startede med en brugt Peugeot Boxer med lad. Den var sådan set god nok, siger han.

  Men det gik ikke længe før der kom mere arbejde og opgaverne ændrede sig. Martin er god til at køre minigraver og det betød, at der kom flere opgaver, hvor han skulle slæbe rundt på gravemaskinen.

   

  Pludselig var den brugte Boxer ikke helt stærk nok til opgaverne - den kunne ikke slæbe den tunge trailer.

   

  - Det var ikke den forkerte bil, da jeg købte den. Behovet ændrede sig bare hurtigt og så måtte jeg skifte den ud med noget stærkere, fortæller han.

   

  Han fandt en Iveco Daily med lad, der måtte trække mere på krogen, og det løste problemet - for en tid. Men i takt med, at MAVOL og Martin fik flere produkter på hylderne, ændrede bilbehovet sig igen.

   

  - Vi udvidede med TV-inspektion af kloakker og der er nogle dyre anlæg, der ikke bare kunne ligge på et åbent lad. Så jeg skiftede ud efter et par år og fik en Hyundai H350. Den har en stor kasse og plads til grejet. Og kræfter til at trække traileren, når den skal med, siger han.

   

  De seneste år har Martin omstillet fra ’kun’ kloakarbejde til også at have anlæg, der kan vaske     skraldespande. Det bruger han bl.a. når han kører for boligforeninger. Der er også kommet udstyr, til afrensning af alger, rens af tagrender og meget mere. De anlæg er monteret på trailere. Det er der en god grund til.

   

  - Hele firmaet er bygget op på, at vi hurtigt kan stille om. Vi skal bare hjem og skifte traileren, og så afsted igen, fortæller han. Det gør, at han sparer udgifterne til at have en bil stående, der er rigget til en type opgaver, men ikke kan bruges til en anden.

   

   

  Den lille er mesters egen

  Den seneste anskaffelse er en Citroën Jumpy. En lille varebil, men fordi Martin har afklaret, hvad den skal bruges til, så er den perfekt. Hyundai’en tager det store slæb med gravemaskiner og grus. Jumpy’en klarer opgaver i byen og på de smalle snævre steder. 

   

  - Det er den god til. Den kan komme ind alle steder og parkere i alle p-huse. Den kan også være på stier og det er vigtigt, hvis vi skal rense brønde eller ind i gården i et boligkompleks, siger han. Det er i øvrigt Martin, der har den mindste bil af de to.

   

  Sebastian står og tripper. Han skal have anlægget til skraldespandsvask koblet på og bilerne skal pakkes. Vi runder langsomt af.

   

  Martins bilkøb har fulgt udviklingen i firmaet. Fleksibiliteten er vigtig, og der skal være kræfter nok til de tunge opgaver. Grejet skal kunne være i sikkerhed og bilerne har alle sammen været købt og ikke leaset. Han slutter af:

   

  - Vi bruger virkelig bilerne hårdt og de får skrammer og ridser. Det er uundgåeligt, selv om vi passer på. Så gider jeg ikke den efterregning man risikerer, når man leverer en leasingbil tilbage. Jeg kan leve med skrammerne, når bare bilen er min egen.

  Anbefalede artikler