<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Hvilket lån skal du vælge til renovering af bolig?
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/640x426/8e24b564b80413aca5e1dae339d6d99ca2774740/article/1631627450-kxb-nolan-issac-K5sjajgbTFw.jpg
Annonce

Hvilket lån skal du vælge til renovering af bolig?

  • 2021-09-14

Sponsoreret indhold 


Måske du trænger til at opgradere din bolig med et nyt køkken eller ved at lægge nyt gulv i stuen? Uanset hvad din bolig står og mangler, så kan det hurtigt blive en dyr affære og det kan være nødvendigt at grave dybt i lommerne for at finde pengene. Nogle ting kan man måske vente med at gøre i stand til man har sparet op, men andre gange, så kan man stå i en situation hvor man har brug for pengene her og nu. Man skal ikke underkende virkningen af forbedringer af sit hjem, da det både kan øge livskvaliteten og værdien i din bolig. Hvis det er tilfældet kan det være en fordel at låne lidt penge. Men det er vigtigt at have styr på sit lån før man låner.


Her kan du læse lidt om forskellige typer finansiering til renovering. 

Boligforbedringer som alternativ til flytning

Inden du begynder at udbedre sin bolig, så skal du overveje om du bedst får dækket dine behov ved at foretage disse boligforbedringer eller om det du har brug for er en helt frisk start i en ny bolig. Her er det vigtigt at du sammenligner omkostningerne ved de to muligheder, så du er klædt bedst muligt på til at træffe den rigtige beslutning. 

Hvis du allerede nu ved, at du ønsker at flytte, så kan det næsten aldrig betale sig, at begynde på den helt store ombygning. Men hvis du for eksempel ønsker mere plads, så er det værd at undersøge om man for eksempel kan lave beboelse på loftet eller foretage en tilbygning. Det kan også være du finder ud af, at de ønskede boligforbedringer er så dyre, at du lige så godt kan kigge dig om efter noget nyt at bo i. Derfor skal du kigge nøje på dine muligheder og sammenligne udgifterne inden ud beslutter dig for ombygning eller flytning.  


Sådan kan et boligforbedringslån se ud

Det bedste lån til at renovere din bolig afhænger i høj grad af dine ønsker og behov for forbedringerne. En mulighed er det finansiere det med et realkreditlån. Her kan du låne  til 80% af boligens værdi alt efter hvor meget friværdi du har samt hvad du ønsker at ændre ved boligen. Hvis du har friværdi i boligen, så kan du også vælge et tillægslån, hvor du låner i friværdien. Dette er et nyt realkreditlån, som du optager ved siden af dit eksisterende realkreditlån. 


Du kan også finansiere din renovering med byggekredit. Hvis entreprenøren skal betales i rater gennem byggeprocessen, kan denne form for finansiering være en god mulighed. Renten på byggekreditten er dog typisk højere end ved andre lån i banken. 

Hvis du ønsker at have hele beløbet til rådighed til din renovering fra start af, så kan du vælge et forhåndslån. Dette er et realkreditlån, der tager udgangspunkt i den værdi, som din bolig regnes for at være værd efter renoveringen.