<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Nordisk-perlite-topbillede
Annonce

Hurtig isolering på den halve tid. Så er den ged barberet!

 • Byggepladsen
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • 2024-05-13
 • | Af Malene K. Holm
 • Med Norlite isoleringsperlite kan håndværkerne komme hurtigere hjem fra arbejde.  I sparer på arbejdsgange og materialer - og kunden får en effektiv isolering. Vær smart i en fart.

  Morten MønsterMurermester Morten Mønster


  Norlite isoleringsperlite er et helt fantastisk materiale til isolering i renoveringsopgaver og især vådrum. Man sparer simpelthen på arbejdstimerne og du skal ikke længere på genbrugspladsen med restmaterialer.

  Med isoleringsperliten får man en effektiv isolering på den halve tid. Du skal ikke længere bruge en masse timer på at lægge kapilarbrydende og nivellerende materiale ud, tilskære plader og køre sit restaffald væk.

  Da Norlite ikke optager vand, fungerer det som en 2-i-1 løsning. Det er nemlig både kapilarbrydende og isolerende på samme tid. Man hælder sin isoleringsperlite ud, som selv fordeler sig rundt om rørføringer og ujævne fundamenter. Det giver en helt tæt løsning, så man undgår kuldebroer og varmetab.


  Godt for pengepungen

  Hos MM Byg i Gilleleje kunne håndværkerteamet før i tiden bruge omkring 10 mandetimer på en isoleringsopgave i mellemstørrelsen. Med perliten kommer man ned på halvdelen af timer, fortæller murermester Morten Mønster.

  - At arbejde med perlite gør, at vi er færdige med isoleringsopgaven på mindre end den halve tid, og vi sparer flere arbejdsgange, f.eks. med tilskæring af isoleringsplader og bortkørsel af affald, i forhold til hvis vi skulle isolere med EPS. Når jeg kører hjem fra opgaven ved jeg, at perliten slutter tæt og isoleringen er i orden. Vi bruger ikke andet end perlite i fremtiden, siger Morten Mønster, indehaver af MM Byg.

  Selvom perlite er lidt dyrere end EPS-plader, oplever MM Byg, at det helt sikkert kan betale sig, for arbejdstimerne er en væsentligt del af kundens udgift.

  Og er der perlite i overskud, kan man gemme det og bruge i næste isoleringsprojekt.

  Isolering der er let at gå til

  1. Perliten bliver hældt ud omkring rørføringer, ujævne fundamenter og alle kroge. Sidste pose lukkes og kan gemmes til næste projekt.
  2. På større overflader kan man med et langt vaterpas eller en asfaltdrager nemt fordele perliten. Bagefter skal den sætte sig ved, at man vibrerer den eller træder den til.
  3. Afslut med fiberdug, plastikspær og rionet, og så er I klar til støbning.

   

  Produceret i Danmark

  Norlite isoleringsperlite er fremstillet af den danske familieejede virksomhed Nordisk Perlite, der ligger i Hillerød. Nordisk Perlite er medlemmer af Varmeisoleringsforeningen.

   

  Genanvendeligt og med lavt CO2-aftryk

  Hvad er Perlite? Perlite er en vulkansk stenart, der bliver coated med et tyndt lag silikone, og som derfor ikke optager vand. Den er både let, formfast og trykstærk. Derfor er den ideel til at isolere under terrændæk og i hulmure.

  Når perliten først har sat sig, vil den aldrig synke yderligere. Det giver Norlite isoleringsperlite en isoleringsværdie, der matcher de gængse isoleringsmaterialer som EPS og stenuld.

  Perliten er også et godt valg for samvittigheden, da isoleringsmaterialet kan suges ud af huset igen, når huset engang skal renoveres eller rives ned, og anvendes igen til isolering eller som tilslag til letbeton.

  Den varme, som bliver brugt til at fremstille perlite hos Nordisk Perlite bliver brugt at producere varmt vand til fjernvarme lokalt. Derved opnår produktionen et CO2-aftryk, der er blandt de laveste på markedet. En EPD for Norlite kan findes på EPD Norge.

  Anbefalede artikler