<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
ondertekeninglivingplaces-optie1-voorkeur

Biense Dijkstra, CEO hos Bouwgroep Dijkstra Draisma, og Lone Feifer, Director for Sustainable Buildings hos VELUX Gruppen, med partneraftalen om Living Places

Hollandsk byggefirma vil bygge efter det danske Living Places koncept

 • Materialer og Løsninger
 • Byggeriets udvikling
 • Målbar bæredygtighed
 • Træ
 • 2023-10-10

  VELUX Gruppen har indgået en aftale med byggefirmaet Bouwgroep Dijkstra Draisma om at bygge mere bæredygtige boliger i Holland efter det danske Living Places koncept. Konceptet har fokus på sundhed og byggeri med lavt CO2-aftryk.


  Living Places konceptet for bæredygtigt boligbyggeri blev tidligere i år præsenteret af VELUX Gruppen og dens partnere, EFFEKT og Artelia under Verdenskongressen for arkitekter, hvor man kunne opleve en fuld skala prototype ’BoligVærkstedet’ i Jernbanebyen.

   

  Konceptet vil vie en standard for, hvordan man kan bygge med lavt CO2-aftryk og fokus på sundhed, for gennem nytænkning af byggeri og bygninger kan man hjælpe med at løse nogle af de globale klima- og sundhedsmæssige udfordringer.

   

  Inspirerer hinanden

  Nu rejser Living Places konceptet ud i Europa med partneraftalen mellem VELUX Gruppen og Bouwgroep Dijkstra Draisma.

   

  - Der er behov for at fremskynde overgangen til en mere bæredygtig byggebranche, og derfor har det været vigtigt for os at finde de rette partnere til skaleringen af Living Places konceptet. Vi mener, at Dijkstra Draisma er en optimal partner for os, da vi deler de samme værdier og tilgang til innovation samt en fælles ambition om at drive den europæiske byggesektor mod mere bæredygtigt byggeri. Jeg tror, at vi kan lære meget af samarbejdet med Dijkstra Draisma, da de er pionerer i den hollandske byggebranche inden for bæredygtige boliger, siger Lone Feifer, programdirektør for Bæredygtige bygninger i VELUX Gruppen.

   

  Hos Bouwgroep Dijkstra Draisma har man allerede udviklet et udskifteligt træhus, der er isoleret med biobaserede materialer som dunhammer, elefantgræs, hamp og hør. Living Places projektet inspirerer i deres videre arbejde, siger Biense Dijkstra, CEO hos Bouwgroep Dijkstra Draisma:

   

  - Vi er meget glade og stolte over at have indgået dette partnerskab med VELUX, og at vi nu kan begynde at integrere disse principper i vores byggeprojekter. De resultater, som VELUX og deres partnere har opnået med Living Places projektet passer perfekt ind i vores vision om at reducere CO2-aftrykket i det byggede miljø. Vi ser frem til at udveksle viden og erfaringer.


  1696929948-lgl-Living_Places_photo_Adam_Mork_546_LLiving Places Copenhagen-prototyperne

   

  Deler konkrete erfaringer og knowhow

  I partneraftalen med Dijkstra Draisma forpligter VELUX Gruppen sig til at dele viden, analyser, beregninger og simuleringer fra Living Places konceptet samt detaljeret information om de fem centrale Living Places principper: at boliger skal være adaptive, sunde, enkle, skalerbare og kunne deles over tid.

   

  VELUX Gruppen vil desuden dele konkrete erfaringer og knowhow fra Living

  Places Copenhagen prototypen og arbejde tæt sammen med Dijkstra Draisma om at udveksle viden om boliger med lavt CO2-aftryk.  Anbefalede artikler