Før etableringen af solceller
Her kommer Skandinaviens største integrerede solcelletag
Ejendomsinvestoren CapMan Real Estate går i gang med renoveringen af taget på Stationsparken i Glostrup, hvor man vil lægge et 7.500 m2 stort integreret solcelletag.
Solcelletaget på toppen af Stadionparken i Glostrup vil kunne generere elektricitet til at forsyne det meste af ejendommen og et eksempel på ejendomsinvestors CapMan Real Estates indsatser for at skubbe til overgangen til vedvarende energi.
CapMan Nordic Real Estate III Fund købte Stationsparken i Glostrup tilbage i april 2022. Bygningen indeholder 25.884 m2 kontorlokaler og er adresse for både Retten i Glostrup, Kriminalforsorgen og Fødevarestyrelsen.
Som en del af ejendommens udvikling og i tråd med CapMan Real Estates bæredygtighedsstrategi, har man valgt at udskifte det eksisterende med et integreret solcelletag. Man er allerede gået over til at bruge vedvarende elektricitet i ejendommen, og det nye solcelletag vil sikre øget brug af vedvarende elektricitet på længere sigt. Samtidig vil det forbedre energieffektiviteten og energisikkerheden i ejendommen og sænke transportomkostningerne.
Til forskel for traditionelle solpaneler, der bliver monteret oven på taget, kommer Stationsparkens nye solcelletag til at have integrerede solceller, der er den del af tagkonstruktionen. Det er den danske virksomhed Solartag, der leverer solcelletaget, som er designet til at give en effektiv løsning med respekt for bygningsæstetikken. Både solpaneler og invertere er produceret i Europa.
- Projektet viser det enorme potentiale ved integreret solcelleteknologi til forsyning af store ejendomme. Med en installeret kapacitet på 750.000 watt-peak vil solcelletaget generere 550.000 kWh elektricitet årligt – nok til at forsyne over en tredjedel af ejendommen og svarende til det årlige forbrug i cirka 150 gennemsnitshusstande. Ved at generere elektricitet direkte på stedet minimeres transporttab, hvilket yderligere forbedrer energieffektiviteten, siger Mikkel Karlsson, CEO hos Solartag i en pressemeddelelse.
- Den bæredygtige omstilling påvirker arkitekturen på nye måder og stiller nye muligheder til rådighed, og vi er stolte af at samarbejde med CapMan om at skabe en bygning, hvor vi kan anvende løsninger, der bidrager til skabelsen af vedvarende elektricitet, og aktivt bidrager til en mere bæredygtig fremtid, fortæller Nikolaj Frølund Thomsen, der er partner og arkitekt hos WERK Arkitekter.
Hos CapMan Real Estate Denmark er man stolte over at se Stationsparkens integrerede solcelletag blive til virkelighed.
- Dette projekt, som fremtidssikrer ejendommen, er et bevis på vores vision om at skabe en bedre fremtid gennem samarbejde og omstilling til vedvarende energi. Det ville ikke have været muligt uden det tætte samarbejde og ekspertise fra vores danske partnere. I dette projekt samarbejder CapMan Real Estate med Hovedstadens Bygningsenterprise (hovedentreprenør), WERK Arkitekter (arkitekter) og Solar Lightning Consultants (rådgivning). Den samlede tagløsning inklusive solpanelerne er designet og leveret af den danske virksomhed Solartag. siger Mads Diderichsen, Investment Manager hos CapMan Real Estate Denmark.
Renoveringen vil efter planen starte i oktober 2024 og forventer at været færdigt i slutningen af 2025.