Har du styr på EU’s taksonomi for opførelse af nyt byggeri?
Mellemstatsligt ønsker man at reducere de miljø- og klimamæssige omkostninger, der er forbundet med byggeri. For EU-lande kommer dette bl.a. til udtryk gennem EU-taksonomiens artikel 7.1 for opførelse af nye bygninger. De krav, der udstikkes i artikel 7.1, er ikke nogle, som du bare kan vælge at overholde for at kunne skilte med, at du har fokus på den grønne dagsorden – du SKAL følge dem.
Det handler ikke bare om at bygge med materialer, der kan genanvendes, eller om at have fokus på energieffektivitet, når du bygger nyt. Og for de uindviede kan det være svært at hitte ud af, hvordan du skal gribe nybyggeri an for ikke at komme på kant med EU-taksonomien i løbet af byggeprojektet.
Overskuer du selv at nørde med taksonomien?
Hvis du selv vil nørde med taksonomien, kan du nemt opstøve en gratis taksonomivejledning online, der beskriver al den dokumentation, du skal have styr på, for at byggeriet lever op til EU-kravene til bæredygtighed. Men i stedet for at fumle dig frem, kan du komme godt fra start ved at lade andre, fx en professionel totalentreprenør, der har brugt tid på at gennemtrawle loven, tage hånd om det.
Bliv vejledt i EU’s taksonomi for byggeri
At blive klog på EU taksonomi for byggeri kan være en svær kunst, da du lige fra materialer til design og energiforbrug i dit byggeri skal sikre dig, at alt overholder EU-taksonomiens krav. Hvis du ikke er til sinds selv at lære, hvordan du fører journal for bl.a. forbrug af materialer og energiudledning, så kan du tage fat i en totalentreprenør, der kan vejlede dig i, hvordan du skal forstå taksonomiens indhold.
Find en god sparringspartner
Lyder det uoverskueligt at skulle dokumentere brug af energieffektive løsninger under byggeriet og brug af grønne materialer? Hjælp er ikke længere væk, end at du finder en dygtig sparringspartner.