<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/600x426/e6795049adcbaa2d3fb6b7ddfe155f0db560bc1f/article/1631688567-c5ryr5quBillede1.jpg
Annonce

Finn Barfod er kørende servicetekniker hos Freund Elektronik og overnatter ofte ude i forbindelse med opgaverne.

Håndværkerhotel satser på både komfort og effektivitet

  • 2021-09-15
    • Tekst af Martin Rønberg
    Foto: Finn Barfod

Når man kører langt væk efter opgaverne, bliver det ekstra vigtigt med en solid nattesøvn, et godt måltid mad og komfortable forhold mellem opholdene ude hos kunderne. Det fortæller servicetekniker Finn Barfod fra Freund Elektronik, der netop har checket ind på Scandic Hotel Hvidovre for Bygge- og Anlægsavisen.

Billede 4 Rammerne på Scandic Hotel i Hvidovre er rigtigt fine, og jeg kunne sagtens finde på at bruge det igen i forbindelse med arbejdet,” fortæller Finn Barfod.

Kan man spise på restauranten i sine kansasbukser og sikkerhedssko? Hvor tidligt kan rundstykkerne og kaffen være klar om morgenen? Og hvor lang tid tager det faktisk, fra man lukker værelsesdøren, til varebilen ruller ind på byggepladsen?

Bygge- og Anlægsavisen stiller skarpt på håndværkernes muligheder for overnatning. Det sker i lyset af, at tusindvis af håndværkere hver dag kører så langt efter opgaverne, at det ofte giver mere mening at overnatte tæt på arbejdsstedet frem for at køre hjem.

Derfor har vi allieret os med Finn Barfod, der er servicetekniker i Freund Elektronik, som fra basen i Odense servicerer virksomheder over hele landet med elektronikartikler, dørtelefoner, adgangskontrol og anden bygningskommunikation. Han er ofte på farten og overnatter også ude for at spare køretid, hvis opgaven for eksempel strækker sig over flere dage.

- Vi er to kørende serviceteknikere, der tilsammen dækker hele landet. Det hænder ofte, at opgaverne ligger så langt væk, at jeg tager en overnatning for at spare tid og kunne være tidligt klar næste dag, fortæller han.  

Billede 3 Vi bestræber os på at levere en rigtig god kvalitet til en god pris for de firmaer, der gerne vil tilbyde deres ansatte ordentlige forhold,” forklarer Sales Manager i Scandic Michael Berglund Kaspersen.


Hotelkoncept målrettet håndværkere

Scandic Hotel Hvidovre har lanceret et koncept målrettet håndværkere, som – ud over at tilbyde en god, hjemlig atmosfære – handler om en række tilpassede ydelser baseret på de behov, som ofte kendetegner netop håndværkerne. Sales Manager i Scandic Hotels Michael Berglund Kaspersen fortæller:

- Vi har oplevet, at det giver ekstra værdi, når opholdet er skræddersyet efter de behov, håndværkerne typisk har. Mange kører langt efter opgaverne og arbejder fra tidlig morgen til sen aften, og vi vil gerne understøtte den arbejdsrutine bedst muligt, selvfølgelig til en konkurrencedygtig pris.

- Samtidig ligger hotellet lige ud til Holbækmotorvejen kun 10 minutters kørsel fra centrum af København. Du er på motorvejen på 30 sekunder, og hotellet råder over 200 gratis p-pladser med mulighed for parkering af både person- og varebiler. Vi mener derfor, at det var oplagt til at teste det nye koncept af.

Finn Barfoed har for nylig haft en overnatning på Scandic Hotel Hvidovre i forbindelse med opgaver i København og Sverige. Med ankomst lidt efter kl. 19 gik turen direkte ned til restauranten, efter at varebilen var parkeret, og han havde checket in og fået sine ting op på værelset.  

- Når der er behov for overnatning, handler det som udgangspunkt om at kunne få et ledigt værelse på et sted med en åben restaurant og gode muligheder for, at man kan få sin nattesøvn. Man har været af sted hele dagen og skal op og af sted tidligt næste dag, så det skal ikke være for kompliceret, forklarer han og fortsætter:

- Rammerne på Scandic i Hvidovre er på den måde rigtigt fine, og jeg kunne sagtens finde på at bruge det igen i forbindelse med arbejdet. Jeg snakkede også med en håndværker fra Jylland, der kommer der fast et par gange om ugen og er vild med deres koncept om dagens ret, så det vil jeg nok også prøve næste gang.

Billede 2 En hjemlig atmosfære er noget af det, som Scandic Hotel Hvidovre satser på.


Skræddersyet til det enkelte firma

Selve håndværkerkonceptet på Scandic Hotel Hvidovre er som udgangspunkt en skræddersyet løsning til det enkelte firma og den enkelte medarbejder. Idéen er netop at sammensætte elementerne efter, hvad medarbejderen har behov for, og hvad der gør det nemmest for vedkommende. Michael Berglund Kaspersen uddyber:

- Noget af det, der går igen hos flere, er ønskerne til maden. Vi sørger for, at der til aften er en dagens ret, som ikke er for let, og det samme med morgenmaden: Normalt starter morgenmadsbuffeten kl. 6:30, men vi kan sagtens have morgenmad klar to-go allerede kl. 5. Her får man udleveret en praktisk pose med eksempelvis havregryn, morgenboller, frugt eller kage.

- Vi snakker hele tiden med kunderne og får feedback, så vi kan tilpasse konceptet. Igen kan vi bruge maden som eksempel: I starten bestod to-go morgenmaden af en croissant og en lille yoghurt, og der er menuen nu tilpasset, så den passer bedre til en arbejdsdag, hvor der knokles igennem fra morgen til aften.

Billede 5 Vi sørger for, at der til aften er en dagens ret, som ikke er for let,” fortæller Sales Manager i Scandic Michael Berglund Kaspersen.


Firmaer lægger vægt på gode forhold

I det hele taget er pakkeløsningerne populære, både når det gælder måltider, og når det gælder tøj. Især for de erhvervskunder, der skal arbejde væk hjemmefra i længere perioder, er det en service, der giver værdi i en travl hverdag. Det gør nemlig, at man kan koncentrere sig om arbejdet, når man er på arbejde og slappe af, når man har fri – og for eksempel tage en dukkert i hotellets pool inden aftensmaden.

- For os handler det om at skabe både effektive og komfortable rammer. Vi er ikke et luksushotel med michelin-restaurant, men heller ikke et hostel med bad på gangen. Vi bestræber os på at levere en rigtig god kvalitet til en god pris for de firmaer, der gerne vil tilbyde deres ansatte ordentlige forhold, forklarer Michael Berglund Kaspersen og fortsætter:

- Faktisk oplever vi netop en del virksomheder, som lægger stor vægt på at gøre noget godt for medarbejderne, samtidig med at det selvfølgelig skal være effektivt og tidsbesparende i forhold til arbejdet. 

- Som udekørende er kravene primært, at overnatning skal være let og nemt tilgængeligt. Man kommer jo sent ind, er træt og har en opgave næste dag, så fleksibilitet er et nøgleord, slutter Finn Barfod af.