<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Gråkjær-Guldboxen1

Guldboxen i Nykøbing Falster står klar

 • Den effektive byggeproces
 • Byggeriets udvikling
 • 2023-09-08

  Totalentreprenøren Gråkjær har efter 16 måneders opførelse netop afleveret byggeriet af Nykøbing Falsters nye multiarena af GPP Arkitekter.

  Guldboxen har plads til 3.000 tilskuere og topmoderne faciliteter, herunder VIP-lounge og TV- og presseområde, og nu har byens borgere, motionister og elitesportsudøvere fået en multiarena, der kan rumme internationale sportsbegivenheder, koncerter og events.

   

  - Vi er utrolig stolte af at have været en del af opførelsen af Guldboxen. Den nye multiarena er tænkt som et samlingspunkt, der skal styrke det lokale kultur- og idrætsliv i Guldborgsund Kommune. Alle involverede har brugt mange kræfter på at finde de helt rigtige løsninger. Det gælder fra arkitektfirmaet til de lokale håndværkere. Det både ser og mærker man i arenaens indretning. Her skaber samspillet mellem farver, lys og materialer et rum, der er rart at være i. Samtidig er du ikke i tvivl om, at det er på gulvet, det hele sker, fortæller Martin Bytoft, der er projekteringschef hos Gråkjær.

   

  Multiarenaen er bygget efter moderne principper og har plads til 2.500 siddende tilskuere og 500 stående. Hallen er indrettet med fokus på fleksibilitet. Tribunesektionerne er mobile og kan flyttes rundt og fjernes efter behov. Det giver mulighed for mange former for aktiviteter og begivenheder.

   

  Gråkjær-Guldboxen2

  Leveret til tiden og aftalt pris 

  Trods udfordringer undervejs i byggeriet er den nye multiarena på 5.600 m2 opført til tiden og til aftalte pris. Hos Guldborgsund Kommune ser man tilbage på forløbet med begejstring.

   

  - Vi er meget stolte af det færdige resultat. Selvom der har været udfordringer undervejs, er de alle blevet løst. Gråkjær har haft en meget pragmatisk tilgang til projektet, og vi har haft et utroligt godt samarbejde. Det har været tydeligt, at de har villet projektet, og det har haft stor betydning for forløbet. Vi kan nu glæde os over en ny multihal, der står som aftalt og til tiden, udtaler Morten Riis-Rasmussen, projektleder ved Projekt & Bygherre, Guldborgsund Kommune.

   

  Leder af Anlæg og Byggeri i Guldborgsund Kommune, Søren Petersen, ser nu frem til, at den nye multiarena skal stå sin prøve og fyldes med lokale borgere, motionister og elitesportsudøvere.

   

  - Gråkjær og GPP Arkitekter har gjort et stort og flot stykke arbejde for at skabe en topmoderne multiarena, hvor idræt og underholdning går hånd i hånd, og hvor glæde, fællesskab og oplevelser kan blomstre. Vi står i dag med en flot arena, der fuldt ud indfrier de forventninger og forhåbninger, vi har haft til projektet, og jeg glæder mig at se hallen blive fyldt med mennesker og liv. Det er nu, at Guldboxen for alvor skal stå sin prøve, og vi er selvfølgelig spændte på, om brugerne kommer til at dele vores begejstring, fortæller han.

   

   

  Netop brugerne har været et vigtigt omdrejningspunkt i udformningen af byggeriet. Derfor har man hentet inspiration og erfaringer fra andre arenaer i landet.

   

  - Et projekt som dette forandrer og udvikler sig løbende. Vi har derfor investeret meget tid og energi i at forme og tilpasse projektet undervejs. Sammen med Guldborgsund Kommune har vi besøgt andre arenaer for at lære af deres erfaringer. Derudover har håndboldholdet afprøvet sportsgulvet i en anden hal, så vi kunne sikre, at den valgte løsning ville fungere i praksis. Selvom det har krævet både tid og ressourcer, har det været arbejdet værd. Vi kan i dag aflevere et topmoderne byggeri til tiden, som rammer det, vi havde aftalt med bygherren, siger Martin Bytoft.

  Anbefalede artikler