<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
20230209_112512_1920

Let, fleksibel og med en bred skandinavisk pasform. GL6 sidder i vores tilfælde rigtig godt på foden, og giver en fin støtte.

GL6-sikkerhedsstøvlen fra Airtox er stærk som stål og blød som en klud

 • Byggepladsen
 • Beklædning
 • Sikkerhed
 • Arbejdsmiljø
 • 2023-07-04
 • | Af Frank Ulstrup
 • Bygge & Anlægsavisen har i dette nummer været en tur på skrotplads for at teste GL6 sikkerhedsstøvlen fra Airtox.

  20230220_120130_600Efter en tur på ”pladsen” sniger vægten sig op på 1550 gram – inklusive mudder, motorolie og andet godt.


  Ud over at lave lette og komfortable sikkerhedssko, er danske Airtox kendt for smart design, og for masser af lækre ord i salgsmaterialet.

  Men holder de sexede begreber og de mange lækre farver til en tur i den østjyske virkelighed? Vi tog på skrotpladsen for at komme svaret en smule nærmere.

  Og når vi skriver ”en smule” er det selvfølgelig fordi, vi ikke har opholdt os på pladsen i ugevis. Vi har heller ikke med vilje trådt på sylespidse genstande eller dumpet tunge ting ned over tæerne. For vi tror selvfølgelig på Airtox - og på de godkendende myndigheder - når de siger, at både tå- og sømværn i GL6 lever op til den gældende standard.


  Let og fleksibel

  På skrotpladsen – midt mellem knuste biler, antikverede landbrugsredskaber og butiksinventar - har vi derimod forholdt os til, hvordan støvlen føles – og hvordan den ser ud.

  Med hensyn til det første, er vi særdeles imponerede: Støvlen er præcis som Airtox lover: let og komfortabel, og man føler sig godt beskyttet mod både spidse og tunge genstande.

  Som med de øvrige sko, sandaler og støvler fra Airtox skal årsagen formentlig findes i sømværnet, som producenten selv har udviklet, og som kun vejer 32 gram.

  Her er nemlig hverken tale om stål eller kevlar, som i traditionelt sikkerhedsfodtøj, men om det lette og fleksible filtstof, Whitelayer. Ud over det ubestrideligt lette sømværn bidrager tåkappen i aluminium naturligvis også til at holde den samlede vægt nede på godt 1500 gram. Og dette er vel at mærke ikke ”tørvægten” – men vægten inklusive fugt, ler og hvad der ellers sad fast på støvlen ved hjemkomst. Det er ikke bare let, og det er også godt gået, om man så må sige.

   

  20230209_112607_1600  Olie, syre- og varmebestandig

  En anden ting, man også kan glæde sig over, når man færdes i aggressive miljøer, er, at ydersålen er fremstillet i TPU-PU, og at den dermed er både olie, syre- og varmebestandig. Det sidste helt op til 150 °C.

  Og igen: Vi har ikke trådt på jern, der har været i nærkontakt med skrotpladsens skærebrændere, for at teste påstanden. Men vi tror på Airtox, når de siger det. Det samme kan i øvrigt siges om støvlens antistatiske kvaliteter.

  Dermed er GL6 et særdeles trygt bekendtskab, der alt efter forhandler kan erhverves for ca. 1600 – 2700 kr. Det eneste negative, vi kan finde på at sige, er egentlig i forhold til de mange ”fartstriber”, som Airtox har udstyret støvlen med.

  De mange tryk, symboler og heftige farver, som man har udstyret støvlen med, har helt sikkert til formål at komme væk fra det lidt støvede og klodsede image, som sikkerhedsfodtøj traditionelt har haft. Og det er mildt sagt lykkes – og måske også lidt mere, end vi bryder os om. Men det er som med al anden æstetik – en smagssag.

  Anbefalede artikler