<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image

Fortsat imponerende salgstal for Dacia

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • Virksomhedsnyt
 • 2022-08-03

 • Mens bilindustrien generelt oplever faldende salg, stigende priser og generelle leveranceproblemer, står Dacia ud som undtagelsen. Som eneste ud af de 20 største bilmærker i Europa oplever Dacia fortsat vækst, og salget stiger på alle modeller.

  Mikkel-SortCountry Managing Director Mikkel Sort fra RN Danmark


  Salgstallene for Dacia første halvår 2022 taler sit tydelige sprog. I forhold til første halvår 2021 øger Dacia sit salg med 5.9 %. Og det stigende salg skyldes ikke en enkelt bestseller, men at der er vækst på alle fronter.

   

  Dacia Sandero er fortsat den bedst sælgende model med 112.000 solgte enheder i første halvår, hvilket er en stigning på 1.8 % i forhold til samme periode 2021. Lige i hælende på Sandero kommer den revitaliserede Duster, der med 99.000 solgte enheder har oplevet en stigning i salget på 5.5 %.

   

  De sidst tilkomne modeller – den 100 % elektriske Dacia Spring - har siden nytår solgt i 5000 styks om måneden og er i top tre, når det gælder elbiler til private, mens Dacia Jogger som kom på markedet i foråret i Danmark, kan bryste sig af et salg på 21.700 styks. I alt er der taget mere end 50.000 ordrer på Jogger siden lanceringen for seks måneder siden - hele 64 % af disse er højeste udstyrsniveau.

   

  Det nye tal cementerer den status som Dacia Sandero har på det europæiske marked, hvor den siden 2017 har været den bedst sælgende bil til de private bilkøbere. Næste sammen flotte status har Dacia Duster, der siden 2018 har været den bedst sælgende SUV til private bilkøbere.

  Generelt betyder det, at Dacia i Europa er det 3. bedst sælgende mærke til private.

   

   

  De imponerende salgstal baserer sig på lige dele loyalitet og evne til at kapre kunder fra andre bilmærker. 75 % af Dacia køberne ejede før et andet bilmærke og hele 64 % af alle Dacia ejere køber Dacia igen, når de skal skifte. Herhjemme er Dacias salgstal knapt så imponerende, men det skal der laves om på.

   

  – De imponerende europæiske salgstal for Dacia understreger det kæmpe potentiale mærket har. Herhjemme har vi indtil nu ikke indfriet dette, men det er en klar prioritet, at Dacia skal have en betydelig mere fremtrædende rolle på det danske marked end det har nu, siger Country Managing Director Mikkel Sort fra RN Danmark, importør af Renault og Dacia i Danmark

  Anbefalede artikler