<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
x874n

Flyvende vinduespudsning i højden

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • IT og ny teknologi
 • 2023-03-05
 • Skycare kan som de første i Danmark tilbyde rengøring af høje bygninger uden høje lifte eller klatreudstyr. I stedet vil en drone med rent varmt vand få bygning og vinduer til at stå skinnende rene.

  Det kan godt være, at nutidens høje nye bygninger skinner, når de står færdige, men ofte går der ikke lang tid, før vinduerne er blevet beskidte, og facaderne er falmet som følge af sod, alger, vind og vejr. Men det vil den nye dansk iværksættervirksomhed Skycare lave om på.

  Ved brug af rengøringsdroner vil Skycare revolutionere branchen med et bæredygtigt og smartere alternativ til de i dag typisk omkostningstunge løsninger, der involverer kraner, lifte og erhvervsklatring.

   

  – Flere hundrede vinduer og en flere tusind kvadratmeter stor glasfacade kan være noget af en mundfuld for en vinduespudser og noget af en regning for en virksomhedsejer. Men ikke for Skycares rengøringsdroner. Det fortæller Kean Kristensen, der er direktør og en af medstifterne bag familievirksomheden i en pressemeddelelse:

   

  – Vores løsning er mere bæredygtig end de nuværende, fordi der ikke er behov for et stort setup. Der er ingen lastbil med lift, som skal stå på virksomhedens fliser og køre i tomgang, og det kræver ikke flere personer at udføre. Det kræver bare en droneoperatør og en drone, og så kan man ellers få vasket mellem 500 og 1.000 kvadratmeter vinduer i timen. Det er revolutionerende og langt mere end, hvad man almindeligvis vil kunne nå i dag, siger han.

   

  x87oz  Nærmere betegnet er der tale om et højtryksanlæg, der på jorden forsyner en drone med op til 70 grader varmt vand i op til 100 meters højde. Vandet er helt rent og indeholder hverken kalk, salt, mineraler eller kemikalier. Der efterlades derfor ingen pletter eller striber på vinduerne efter vask og ingen sæberester eller spor af kemikalier i naturen.

   

  – Vi har flere gange afprøvet vores dronerengøring på de samme vinduer, som en "almindelig vinduespudser" har rengjort, og resultatet er fuldt ud det samme, garanterer Kean Kristensen og tilføjer, at man med deres metode også undgår sæberester i rudelister- og kanter, som næste gang det regner, løber ned ad vinduerne og efterlader striber og pletter.

   

   

  Besparelse på 50 %

  Kean Kristensen, oplyser, at Skycare er den eneste virksomhed i Danmark, som har fået tilladelse af Trafikstyrelsen til at rengøre bygninger på op til 50 og 100 meter i højden med droner. Det hedder en SORA (Specific Operations Risk Assessment) og stiller store krav til sikkerheden omkring brugen af droner.

  Derfor er der ifølge direktøren også tænkt meget over arbejdsmiljøet, og der er ikke de samme risici forbundet med rengøringen, som når man rengør fra for eksempel en lift eller klatrer på bygninger.

   

  – Det har taget os 300 mandetimer og over 400 sider med EU-lovstof at få tilladelsen i hus, fortæller direktøren, der fik grønt lys fra Trafikstyrelsen ved årsskiftet og allerede har været på de første virksomhedsbesøg.

   

  Men det har været anstrengelserne værd, lyder det, for markedet er stort i takt med, at der især i de store byer bliver bygget i højden, og han forventer også, at efterspørgslen bliver det, for der er mange fordele for kunderne med dronerengøring.

   

  – Min påstand er jo, at der er en besparelse på cirka 50 %, for det tager ikke lige så lang tid som nu, og så har dronen ingen begrænsninger, påpeger Kean Kristensen og henviser til, at svært tilgængelige områder ikke er nogen hindring for den flyvende rengøringsassistent.

   

   

  x87o5  Renser også solceller

  Udover vinduesvask tilbyder Skycare også facade- og tagrensning samt algebehandling med selvrensende skum. Og som om det ikke skulle være nok, kan dronerobotten også rense solcelleanlæg, så man undgår energitab og sikrer en længere levetid på anlægget.

  I takt med at flere erhvervsbygninger, offentlige som private, får solceller på tagene, ser direktøren også her et potentielt voksende marked.

   

  Dertil kommer, at man som i dag, hvor man typisk benytter en børste på en teleskopstang, med dronen helt undgår berøring med solcellepanelerne og dermed minimerer risikoen for skader.

  Idéen til dronerengøring opstod efter at have stiftet familievirksomheden Dronefirmaet.dk, som tilbyder inspektion af ejendomme, facader, tage, mågebekæmpelse og meget andet fra højden.

   

  – Det startede med, at vi havde et ønske om prøve at have en drone for sjov, og så købte vi en. Men efter lidt tid begyndte vi at spekulere på, hvad man ellers kunne bruge sådan en til, og så lavede vi Dronefirmaet.dk, som Skycare er en udløber af, forklarer Kean Kristensen, der ser et kæmpe potentiale i dronerne.

   

  – For vores vedkommende vil markedet blive stort og ikke kun i Danmark. Og skulle det blive nødvendigt, kan vi også godt søge om tilladelse til højere bygninger end de 100 meter. I sådan et tilfælde vil vi bare skulle koble vandledningen på fra toppen og ned og ikke kun som i dag fra terræn,«forklarer Kean Kristensen.

  Anbefalede artikler