<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
FLU-2315-1k

Flügger onlinekoncept hjælper malermestre med data til udbud

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Målbar bæredygtighed
 • Byggeprojekter
 • 2024-02-08
 • Malingproducenten Flügger lancerer onlinekonceptet Pixi, som kan give professionelle erhvervskunder et komplet overblik over produktindhold og data, så man er sikker på at kunne leve op til udbudskravene.

  FLU-2315-3k

  Malermestre og bygherrer mødes i stigende grad af strengere dokumentationskrav ved opførelse af nybyggerier. Tendensen ser man hos malingvirksomheden Flügger, der både udvikler, producerer og sælger varer til malerbranchen. I 2023 kunne man i højere grad end nogensinde mærke, at professionelle erhvervskunder efterspørger detaljeret produktdokumentation.

  Derfor åbner Flügger nu op, så alle får fuld adgang til opdateret produktdokumentation. På den måde kan man hurtigere skabe sig et overblik, inden byggeriet påbegyndes. Flügger kalder sit onlinekoncept for Pixi:

  – Malerarbejde på især nye private og offentlige bygninger kræver meget obligatorisk data og dokumentation. Med Pixi gør vi det nemmere for den enkelte at sikre sig, der leves op til kravene i udbuddene. Vores produktdata bliver frit tilgængeligt til erhvervskunder, hvilket gør det nemmere for den enkelte at sikre sig, der leves op til kravene i udbuddene, siger Mikkel Boelskifte, der er landechef i Flügger Danmark i en pressemeddelelse.

   

  Dokumentationskravene mærkes

  Flügger er med i malerprocessen fra malingen udvikles i Rødovre, produceres i Kolding og sælges i Flüggers mange butikker i hele landet. Derfor mærkes interessen helt ud i Flüggers egne butikker. En af de butikker, som mærker de professionelle kunders øgede interesse for detaljeret produktinformation, er Flügger i Køge:

  – I 2023 brugte jeg og mit personale markant mere tid på at tale med erhvervskunderne om produkternes tekniske data. Vi kan tydelig mærke, at de nu har nogle dokumentationskrav, som fylder meget i deres planlægning. Med vores nye service gør vi det både nemt og overskueligt at skabe sig et komplet overblik over, hvad en maling som eksempelvis Dekso AÏR består af. Det kan de direkte bruge i deres dialog med bygherrer og andre, siger Lene Fischer, der er butikschef hos Flügger i Køge.

   

  Maling af nybyggerier

  De skærpede klimakrav i bygningsreglementet 2018 (BR18) er en stor del af baggrunden for Flügger-kundernes stigende jagt på mere information. De nye regler betyder eksempelvis, at bygherrerne i langt højere grad sikre tilstrækkelig dokumentation. Via en livscyklusvurdering (LCA-beregning) skal det dokumenteres, hvilken klimapåvirkning et pågældende byggeri har i 50 år efter opførelsen.

  I forhold til maling af nybyggerier skal der i selve byggeprocessen med de nye regler redegøres for CO2 footprint, som skal anvendes til beregning af byggeriets samlede klimapåvirkning. Det gælder især i forhold til bæredygtighedscertificeringer af byggeri – herunder DGNB, Svanemærket byggeri og BREEAM NOR stiller ligeledes krav om ekstra dokumentation.

  Anbefalede artikler