<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Billede 1

Claus Hjul Jensen, Salgskonsulent hos PPG i Syd- og Sønderjylland. Han blev uddannet DGNB-konsulent i november 2022.

Malermestre og -svende skal klædes på til klimadagsordenen

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Målbar bæredygtighed
 • 2023-09-06
 • Når klimakravene kommer til at omfatte byggeri under 1.000 kvm, vil det ramme rigtig mange malere. Derfor har malingproducenten PPG taget initiativ til at ruste landets malere. Et initiativ som Danske Malermestre bakker op om.

  Billede 2_600Som markedsledende malingproducent har vi et ansvar for at tage aktiv del i den grønne omstilling og bidrage til at reducere vores miljøpåvirkning. Det gør vi bl.a. ved at yde rådgivning og stille vores ekspertise til rådighed, udtaler René Peter, der er Teknisk Chef hos PPG Coatings.


  For malerbranchen betyder byggeriets nye klimakrav, at man skal se på at anvende flere bæredygtige produkter og processer. Her vil den markedsførende malingproducent PPG gerne give en håndsrækning. PPG fører bl.a. mærkerne Sigma, Dyrup, Beckers og GORI og har taget initiativ til at uddanne og oplyse sine kunder om de nye klimakrav og mulighederne for at implementere bæredygtige løsninger i deres arbejde. I en pressemeddelelse siger René Peter, der er Teknisk Chef hos PPG Coatings:

  – Som markedsledende malingproducent har vi et ansvar for at tage aktiv del i den grønne omstilling og bidrage til at reducere vores miljøpåvirkning. Det gør vi bl.a. ved at yde rådgivning og stille vores ekspertise til rådighed. Med stor succes har vi det forgange halve år afholdt en række dialogmøder for malermestre, der har haft lyst til og mod på at høre om klimakrav og mulighederne for at styrke deres bæredygtighedsprofil.

  Dialogmøderne bliver afholdt af PPG’s DGNB-konsulenter Lennart Baunsgaard og Claus Jensen, som fortæller:

  – På møderne giver vi malermestrene et stærkt fundament at stå på, når det kommer til de nye klimakrav og dokumentationsarbejdet. Overordnet forsøger vi at klæde dem på til de krav, der på den lidt længere bane bliver en del af vores kunders hverdag.

  Billede 3_600Kimmie Bourskær, fagretslig konsulent hos Danske Malermestre.


  Fælles rådgivning og pingpong

  Det er også blevet til møder mellem PPG og brancheorganisationen Danske Malermestre, der får flere henvendelser fra medlemmerne, og oplever, at der også bliver stillet stigende krav til malerfagets påvirkning på CO2-regnskaberne.

  – Vi oplever oftere og oftere at blive kontaktet af medlemmer, der har spørgsmål til grønne regnskaber, CO2-udledning eller klimakrav i al almindelighed. Derfor forsøger vi også at have fingeren på pulsen på området. Men det er et meget stort og omfattende område, og derfor er det i alles interesse, når vi og fagets leverandører kan spille pingpong og lære af hinanden. Vi havde lige inden sommerferien et meget udbytterigt møde med DGNB-konsulenterne fra PPG, udtaler Kimmie Bourskær, der er fagretslig konsulent hos Danske Malermestre.

  Ifølge både Claus Jensen og Kimmie Bourskær er der stor værdi i at slå rådgivningskræfterne sammen for at sikre både PPGs kunder og Danske Malermestres medlemmer.

  – Lige nu kan det for mange synes irrelevant at forholde sig til miljøkravene, fordi det kun er nybyggeri over 1.000 kvm, det rammer. Men alle ved, at kravene de kommende år skærpes, og når de inden længe også omfatter byggeri under 1.000 kvm, kommer det til at ramme rigtig mange malere derude, siger Kimmie Bourskær, og Claus Jensen tilføjer:

  – I et samarbejde på tværs kan vi yde kompetent rådgivning for endnu flere malermestre og forberede dem på, hvad der venter. Undlader vi at gøre dette arbejde bliver konsekvensen, at mange malermestre de kommende år må se sig slået af klimadagsordenen.

  Anbefalede artikler