<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
partner
Annonce

Få ro i sindet med den rigtige vægbeklædning

 • 2022-12-02

  Har du nogensinde oplevet at sidde til et middagsselskab, hvor volumen i folks stemmer blev ved med at stige, fordi alle havde svært ved at høre hinanden? Det skyldes nok, at akustikken i rummet ikke har været passende til antallet af mennesker. Sådan behøver det ikke at være hjemme hos dig, hvis du blot tænker den rigtige vægbeklædning ind i din indretning.

   

  Her i artiklen gennemgår vi den primære årsag til støjgener, og hvorfor en gentænkning af vægbeklædning kan være en god idé.

  Gipsplader er en flot, men ikke så lydvenlig vægbeklædning

  I Danmark og resten af Norden har vi i mange år været kendte for vores minimalistiske design og såkaldte rene linjer. De rene linjer medførte et stort fokus på at lave gipsvægge, som er lækre at kigge på, når først der kommer glasfilt op. Den helt glatte vægbeklædning gør dog også, at lyd fra fx samtaler bliver absorberet meget dårligt og sendt tilbage ud i rummet. Det er dét, som du oplever, når volumen stiger. Lydbølgerne kan ganske enkelt ikke gå i andre retninger end tilbage ud i rummet, hvilket fører til støj.

  Hvis du alligevel står midt i et renoveringsprojekt eller bare gerne vil lyddæmpe dit hus, kan det være en god idé at kigge på andet end gips i forhold til vægbeklædning. I dag kan man nemlig få flere forskellige slags vægbeklædninger, der ikke bare dæmper og absorberer lyden bedre, men faktisk også er smarte at kigge på.

  Når først den rigtige beklædning til væggene er på plads, og du har fået sat det rigtige glasvæv op, kan du begynde at tænke på andet end den stilhedsskabende funktionalitet. Med en flot indendørsmaling kan du nemlig også behage øjet, så dit sind virkelig kan føle sig hjemme. Så kan du rigtig slappe af i behagelige omgivelser. Når du selv har været med i processen eller måske endda stået for det hele selv, kan du også være sikker på, at du får et kvalitetsrigt resultat og et sundt indeklima.

  Vægbeklædning kan også garantere større brandsikkerhed

  Det værste mareridt for mange er, at deres hjem bliver offer for brand. Selvom der er få ting i denne verden, der kommer med garanti, så kan du selv gøre noget for at mindske brandrisikoen.

  Den rigtige vægbeklædning kan nemlig sikre, at ilden spreder sig så langsomt som muligt, hvis nu ulykken indtræffer. Din beklædning til væggene bør derfor holde på temperaturen og ikke varme ret hurtigt op, så den med strålevarme tilføjer ekstra brændsel. På den måde har I tid til at få alle i huset i sikkerhed, langt væk fra flammerne.

  Beklædning til væggene er altså ikke bare for æstetikkens skyld, men udgør derimod også nogle helt grundlæggende funktioner, som kan holde dig kørende, når gæsterne inviterer til samtaler med høj volumen. Derudover kan dine mareridt om ild og brand forhåbentligt blive til søde drømme, når du ved, at du kan få hele familien væk fra røg og i sikkerhed, hvis det nu skulle gå galt.

  Anbefalede artikler