<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
097-2

Frank Thorup Hansen nøjes ikke med at sælge rør. Han har selv uddannet sig til rørlægger og kloakmester for at optimere dialogen med kunderne

Entreprenørkonsulent tager fri fra kontoret og stiller op i DM i Kloak

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Uddannelse og Rekruttering
 • VVS
 • 2024-01-05
 • Der vil blive skævet til kollegaerne og måske taget et par kneb i brug, når AO entreprenørkonsulent Frank Thorup Hansen stiller op til DM i Kloak. Forud går han i træningslejr for at kunne byde kloakmestrene op til en seriøs dans.

  097-3Frank Thorup Hansen har base i AO’s håndværkerbutik i Viborg


  For tre år siden tog entreprenørkonsulent hos byggevaregrossisten AO, Frank Thorup Hansen, kloakmestereksamen for bedre at kunne forstå kundernes daglige udfordringer. Ikke fordi han agter at gå sine kunder i bedene og selv lave kloakarbejde. Men både han og hans arbejdsgiver syntes, at det var en god idé, hvis salgsmanden Frank talte og forstod samme sprog som de kunder, han kører rundt til i området Viborg-Skive-Holstebro-Herning.

  To dage i slutningen af januar forlader han sit sædvanlige revir i det midtjyske og rykker til Fredericia. Her skal han til Kloakmessen 2024 i Messe C for at deltage i brancheforeningens Danske Kloakmestres kamp om DM-titlen i kloakarbejde d. 25. og 26. januar 2024.

  Den fornemme titel er på spil i messe C, og Frank Thorup Hansen véd godt, at han ikke kommer i nærheden af den. Men han glæder sig til at få bank i sandkassen og kæmpe mod dygtige kloakmestre, som både er kunder og kolleger.

  Den sælgende kloakmester går seriøst til opgaven. Derfor tilbringer han tre dage forud i Horsens, hvor han går i træningslejr på fagskolen Learnmark.

   

  Bedre sparring med kloakmestre

  Det er flere år siden, AO begyndte at tilbyde salgsfolkene uddannelse som rørlæggere, netop for at opnå optimal dialog med kunderne i kloakbranchen. Nu er der tæt på 40 rørlæggere i AO’s salgsstab, og nogle af dem kan tillige skrive ”kloakmester” på visitkortet. Blandt dem er Frank Thorup Hansen.

  I forvejen var et par af virksomhedens salgskonsulenter allerede uddannet kloakmestre, og det var tydeligt, at de var bedre til at sparre med kunderne, både om daglige opgaver og om større projekter.

  - Det giver en helt anderledes dialog, når man som salgsmand selv har prøvet tingene i praksis. Tidligere vidste jeg ofte ikke, hvad der var op og ned, når jeg så kloaktegninger og talte med kloakmestrene. Nu har jeg forståelse for tegningerne og véd, hvad vi taler om, siger Frank Thorup Hansen.

  Med eksamensdiplomet fulgte godkendelsen som faglig ansvarlig hos Sikkerhedsstyrelsen og også rottespærrekursus. Autorisationen har Frank Thorup Hansen ikke brug for, da han som nævnt, ikke har planer om at konvertere.

  Klar til at være agterlaterne i kloakmesterskabet

  Undtagelsen kommer så i en af sandkasserne ved DM i Kloak til Kloakmessen 2024 i Fredericia. Her er Frank Thorup Hansen på forhånd sikker på to ting:

  - Jeg er sikker på, at det bliver sjovt. Og jeg er sikker på, at jeg i hvert fald ikke vinder. Tvært imod er jeg indstillet på at agere agterlanterne i et felt af forrygende dygtige kloakmestre. Det gør ikke noget. Jeg er jo slet ikke rutineret i kloakarbejde, og jeg vil helt sikkert skæve til sidemændene i de andre sandkasser og suge læring til mig. Jeg er nok nødt til at bruge nogle kneb til at komme lidt hurtigere frem, vurderer den sælgende kloakmester fra Viborg.

  Nogle af kloak-kollegerne har faktisk allerede hjulpet Frank Thorup Hansen på vej.

   

  Fik hjælp af gode kunder i VVS-branchen

  - Da jeg skulle tage kloakmestereksamen, fandt jeg hurtigt ud af, at det var rigtig svært for sådan en sælger som mig. Jeg var jo ikke vant til at være ude i virkeligheden. Men jeg havde gode kunder, som hjalp mig, når der var noget, jeg ikke forstod. Vi var to AO-folk, der tog kloakmesteren samtidig, og vi var enige om, at det ikke bare skulle være for sjov. Vi ville have noget ud af det. Derfor var vi meget seriøse med opgaverne og sad hjemme og brugte rigtig lang tid på projektet, fortæller Frank Thorup Hansen.


  DM i Kloak

  Brancheforeningen Danske Kloakmestre  afvikler DM i Kloak ved Kloakmessen, som ventes at få omkring 160 udstillere. Messen arrangeres hvert andet år i et samarbejde mellem Danske Kloakmestre og Messe C.

  Anbefalede artikler