<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Stylist_PV_Einfamilienhaus_Stuhr_r (1) (003)
Annonce

Byggeri i Stuhr, Tyskland. Tagdækker: Norman Cordes, Dachdeckermeister, Cordes Bedachung.

Enkel og æstetisk solcelletagsten fra Jacobi Tegl

 • Materialer og Løsninger
 • Tag og Facade
 • Byggeprojekter
 • Anlæg
 • Tegl
 • 2023-02-15
 • | Af Malene K. Holm
 • | Fotos af Jacobi Tegl A/S
 • Jacobi Tegl lancerer nu solcelletagstenen Stylist PV, der giver et smukkere tag, idet solcellerne ligger diskret indarbejdet i selve tagstenene. Stylist PV er udviklet i samarbejde med Autarq.

  Solcelletagstenen Stylist PV fra Jacobi Tegl giver et æstetisk alternativ til de brede solcellepaneler til taget. Det enkle design i den nye solcelletagsten giver mulighed for, at huset får et ensartet udtryk og giver en smukkere løsning. Samtidig får huset en flot klimaskærm.

                                                                               

  - I Stylist PV tager vi integrationen af ​​tagsten og solcellemoduler til et højere niveau, idet de to dele smelter sammen til én enhed, da solcellen ligger indarbejdet i tagfladen, siger Erik Jørgensen, adm. direktør i Jacobi Tegl A/S.

   

  Stylist_PV_Einfamilienhaus_Stuhr_r (2) (003)  Solcelletagstenen består af en klassisk Jacobi-tagsten, hvorpå der er lagt et tyndt net af solceller henover hvert enkelt stens overflade.

   

  - Stylist PV er opbygget således, at selve solcellen ligger under hærdet glas oven på tagstenen, så man stadig fornemmer teglet. I designudviklingen har vi lagt vægt på at få tagstenens æstetik og gedigne materiale med.

   

  Tagstenen er produceret i samarbejde med den tyske solcellevirksomhed Autarq, der laver solceller af høj kvalitet.

   

   

  Grundig designudvikling

  Udviklingen af Stylist PV er foregået over nogen tid for at samle viden til at udarbejde et ordentligt produkt i en kvalitet, Jacobi Tegl kan stå inde for.

   

  - Det har været en forholdsvis lang rejse, men Jacobi Tegl i Tyskland har fået god respons på de første Stylist PV solcelletagsten. Nu hvor der er opnået en sikkerhed i produktet, ruller vi her i 2023 også solcelletagstenene ud i Danmark, fortæller Erik Jørgensen:

   

  - Vi glæder os til at præsentere Stylist PV på Byggeri’23 i Fredericia d. 21.-24. marts.  Stylist_PV_Einfamilienhaus_Stuhr_r (3) (004)
  Stylist_PV_Einfamilienhaus_Stuhr_r (5) (003)
   
   

  Smelter ind i tagets udtryk

  - Vi oplever, at mange kunder er interesserede i integrerede solceller i tagfladen fremfor at eftermontere store paneler, siger Erik Jørgensen.

   

  Med et design helt tæt på den klassiske tagsten, giver det arkitekter og håndværkere mulighed for at lave flydende overgange mellem solcelletagsten og øvrige tagsten, hvis man ikke ønsker at påmontere solceller på hele taget.

   

  - Hvis man eksempelvis har et vinkelhus, hvor det er optimalt kun at lægge solcelletagsten på den ene tagflade, som får mest sollys. Her er det nemt at sammensætte Stylist PV med almindelige tagsten.

   

  Højere funktion end solcellepaneler

  Hos Jacobi Tegl i Danmark mærker man en stigende efterspørgsel på solcelletagsten.

   

  - Jacobi Stylist PV har en højere funktion end traditionelle solcellepaneler, og du vil ikke opleve samme udfald i ydeevne. Er der én solcelletagsten, som ikke fungerer, vil de øvrige stadig kunne fungere maksimalt. Det særlige ved Jacobis solcelletagsten er, at de er parallelt forbundet. For at udnytte en inverter i et 6 kW system, skal der bruges 5-600 solcelletagsten.

   

  - Man planlægger taget i sæt alt efter energibehov. Autarq hjælper kunderne med at udregne, hvor mange sten man skal bruge i forhold til tagets størrelse og behov, siger Erik Jørgensen.

   

  App kan tjekke solcellens ydeevne

  Jacobi Tegl i Tyskland har også taget den nyeste teknologi i brug i solcelletagstenene, så boligejerne kan kommunikere med sine solceller.

   

  - Man vil kunne downloade en App til sit tag, så man bl.a. har overblik over sit systems ydeevne og hver enkelt Stylist PV’s aktuelle tilstand. Og er en tagsten defekt, kan den nemt lokaliseres og skiftes ud.

  Anbefalede artikler