<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> En halv traktor, 100 mand og 200 beskidte hænder
annonce
Annonce

En halv traktor, 100 mand og 200 beskidte hænder

 

Hvad der startede med, at Hans Frisesdahl købte en halv traktor for et halvt århundrede siden, har i dag udviklet sig til en sund virksomhed med over 100 ansatte.

  

Entreprenør Frisesdahl beskæftiger sig i dag med alt fra jordoverfladen og nedefter i 50-100 kilometers radius fra hovedsædet i Vejen – det være sig belægningsarbejde, jordarbejde, haveanlæg, betonarbejde og meget mere.

 

Derudover arbejder de i virksomheden med miljøopgaver som oprensning, håndtering af forurenet jord, opboringer mv.

 

- På miljøområdet kører vi over hele landet, forklarer Jørgen Andreasen, der er ansvarlig for firmaets velvoksne maskinpark.

 

- Der er sket en hel del på udstyrssiden siden vi startede. Den der tager 130 tons fire en halv meter ude, fortsætter Jørgen Andreasen og nikker over mod den seneste udvidelse af maskinparken – en massiv kran, der fylder det meste af hallen.

 

Arbejdsmiljøet

Selvom de går meget op i, hvad de laver, så er det andre ting, der er vigtigst for virksomheden.

 

- Det vigtigste her i virksomheden er ikke udstyret – det har altid været medarbejderne. Vi har mange folk, der har været her i årtier. De arbejder under alle forhold med både jord, affald, forurenet jord, kloakering og oprensning efter udslip, så vi må gøre vores yderste for at sikre et ordentligt arbejdsmiljø – ligesom vi også skal have det rigtige maskineri, forklarer Jørgen Andreasen.

 

Jørgen Andreasen var derfor på udkig efter en nem løsning til håndhygiejnen til de mere end 50 mindre køretøjer, da én af deres leverandører, Klartek, en dag satte en blå håndhygiejnestation “ShoulderSink” på Jørgens skrivebord.

 

Klartek, der også leverer sæbe, rengøring og vaskesystemer, havde set deres behov. ShoulderSink indeholder alt hvad der skal bruges til en grundig håndvask; håndrens, vand, rigeligt med papir og håndsprit til at tage de sidste bakterier, som ikke blev fanget i papiret. Det har gjort det nemmere for medarbejderne at gøre deres arbejde.

 

 

Læs også: Interview med direktør for Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Peter Kirkegaard: Rådgivning om arbejdsmiljø, klar til udrykning

 

ShoulderSink

ShoulderSink har nogle helt særlige egenskaber, der gør det til en stor hjælper i arbejdsdagen.

 

- De 4,7 liter vand rækker til meget mere end en almindelig 10 liters dunk, forklarer Jens kjærsgaard Jensen fra Klartek.

 

Da vandet løber lige nøjagtigt så hurtigt, at man kan skylle hænderne, men uden at spilde for meget vand, bliver det udnyttet langt bedre. Den bøjelige slange kan åbnes og lukkes med en arm, så man ikke berører - krydskontaminerer – det samme sted, med de rene fingre efter de er vasket. Ligesom når sundhedspersonalet vasker hænder på et hospital.

 

Efter en testperiode har Frisesdahl taget løsningen til sig.

 

- Alle vore medarbejdere skal selvfølgelig have adgang til ordentlig håndhygiejne - så vi har nu installeret løsningen i alle vore varevogne og mindre køretøjer, uddyber Jørgen Andreasen og forklarer yderligere:

 

- Bare 2 skruer, 5 minutters arbejde og du har en færdig løsning.