<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
DokaXdek-c-Doka

Doka har beregnet Co2 aftrykket for mere end 7.000 forskallings- og stilladsprodukter. Produktet er et Doka Xdek panel

Doka viser vejen mod lavere CO2-aftryk i byggebranchen

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Virksomhedsnyt
 • Sikkerhed
 • 2024-05-23
 • | Af Redaktionen

  Forskalling- og stilladsvirksomheden Doka viser igen sit engagement i bæredygtighed og har spillet en central rolle i at udvikle minimumsstandarder for beregning af produkters CO2-aftryk.

  doka-danmarkJimmy Thomassen, Salgschef Doka Danmark. Foto: Doka Danmark


  For to år siden satte Doka nye standarder ved at beregne klimaaftrykket for mere end 7.000 Doka-produkter, og man er stolte over at have bidraget væsentligt til at etablere minimumsstandarder i branchen, fortæller Jimmy Thomassen, salgschef hos Doka Danmark. Nu har virksomheden nået endnu en vigtig milepæl og et stort skridt mod at reducere CO2-udledning i byggebranchen.

  Samarbejde med europæiske G.S.V.

  GSV (Güteschutzverband Betonschalungen Europa e.V.) er en europæisk sammenslutning af forskallings- og stilladsproducenter. GSV har haft nedsat en arbejdsgruppe til at udvikle en standard for måling af produkters CO2-aftryk (GSV-PCF-standard). Det har resulteret i en ny høj industristandard, som gør det nemmere at vurdere drivhusgasemissioner i produkternes værdikæde.

  - Vi er glade for at have bidraget med vores erfaring og beregningsmetoder til GSV's arbejdsgruppe. Denne aftale mellem førende producenter bringer os tættere på at kunne sammenligne produkters klimaaftryk og skabe lige vilkår i forskallings- og stilladsindustrien, siger Jimmy Thomassen i en pressemeddelelse. Alle Doka’s PCF-data for forskalling overholder allerede GSV-PCF-standarden.

   

  Giver kundefordele

  I over to år har Doka delt CO2-data med sine kunder om produkternes drivhusgasemissioner.

  - Når det kommer til bæredygtighed, tæller fakta, ikke mavefornemmelser, understreger Jimmy Thomassen.

  Dokas PCF-initiativ hjælper kunderne med at træffe bæredygtige beslutninger i indkøb og offentlige udbud.

   

  Gennemsigtige data er nøglen

  Doka’s niveau af gennemsigtighed og engagement i bæredygtighed er ikke almindeligt i branchen, fortæller Jimmy Thomassen:

  - Vi arbejder målrettet mod netto-nulemissioner inden 2040 og stræber efter stadig lavere emissionsstrategier. Data fra PCF er allerede en integreret del af vores innovationsproces. Gennemsigtige data er nøglen til bæredygtigt byggeri, slutter Thomassen.

  Anbefalede artikler