<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image
Annonce

Digitale postkasser giver et ensartet udtryk i bygningen, ligesom det gør hverdagen lettere for brugere og administratorer

Digitale postkasselæg fra Renz er nemme og sparer på driftsomkostninger

 • Sikring og Adgangskontrol
 • Renovering
 • IT og ny teknologi
 • 2022-02-23
 • Tekst af Astrid Helene Seier Ellemo
 • Renz A/S har i samarbejde med Carl Ras, Weibel Installation og FSB Ejendomme implementeret et digitalt postkasseanlæg i de nye ungdomsboliger, Artillerihuset, på Amager. Det tager få minutter at oprette eller skifte en beboer i systemet, hvilket giver besparelser på driftsomkostningerne.

  Finn Mikkelsen Renz ProjektchefFinn Mikkelsen, Renz Projektchef


  Digitale postkasseløsninger er fremtiden i ungdomsboliger. På nuværende tidspunkt kan man nemlig allerede konstatere, at de kollegier eller ungdomsboliger med digitale postkasseanlæg foretrækkes frem for andre med analoge systemer.

  - Har man tilmed tilkoblet et pakkeanlæg til postkasseanlægget, er det en så afgørende faktor for de unge studerende, at de foretrækker kollegiet eller ungdomsboligen med så mange integrerede digitale løsninger som muligt. Digitale postkasseanlæg fra Renz gør hverdagen nem, overskuelig og tilgængelig – ikke blot for brugerne, men i høj grad også for dem, der skal administrere det i praksis, siger Finn Mikkelsen, der er projektchef hos Renz.

   

  De digitale postkasseanlæg er opsat via et samarbejde mellem Renz, Carl Ras, Weibel Installation og FSB Ejendomme. De digitale postkasser er en del af et større digitaliseringsprojekt i Artillerihuset, som også indbefatter nøglebrikker til opgangene og elevatorerne.

   

  -  Kort fortalt har vi installeret elekronisk styrede postkasser, som først og fremmest fremstår ensartede – uden klistermærker eller anden skiltning, som man ellers ser det rundt omkring. Beboerens navn fremgår på et display, som lynhurtigt kan ændres, ligesom man kan skifte nøglebrikken ud, når der kommer ny lejer. Det er væsentlig billigere at udskifte en brik i forhold til en systemnøgle fra Ruko, fortæller Finn Mikkelsen og fortsætter:

   

  - Det er derfor en kæmpe fordel for ejendomsadministratorerne, der blot via en portal kan oprette og slette beboere. Anlægget tilpasses ny data inde fra portalens administrationsside. Så når en ny beboer kommer hjem om aftenen, virker postkassen med det samme.

   

  Anders Reimer Key Account Manager Carl RasAnders Reimer, Key Account Manager Carl Ras  Hos samarbejdspartner, Carl Ras, som har leveret anlæg til projektet, er Key Account Manager, Anders Reimer, godt tilfreds med løsningen:

   

  - Projektet, som vi har stået for i fællesskab med FSB Ejendomme, Renz og dormakaba Danmark, er et eksempel på moderne, nøglefri ungdomsboliger, hvor et fuldt digitaliseret postkassesystem spiller sammen og fuldender Artillerihuset. Vi har gennem årene haft et superstærkt samarbejde med Renz, som nu også omfatter dette digitale postkasseanlæg.

   

   

  Æstetisk og funktionelt

  Som en anden smart feature kan et digtalt postkasseanlæg tilkobles en pakkeboks. Så når beboeren får en mail, om at en pakke er på vej, så kan de med deres nøglebrik åbne boksen og hente deres pakke. Alt gemmes i cloudbaseret backupløsninger. Så skulle strømmen gå, kan ejendomsmesteren altid åbne de digitale postkasser mekanisk.

   

  - Pakkeboks er dog ikke implementeret hos Artillerihuset, men systemet gør det er muligt at få et pakkemodul tilkoblet på et senere tidspunkt, hvis man ønsker det. Anlægget gør uanset hvad, hverdagen meget nemmere for beboeren, ligesom en stor del af driften kan klares i en arbejdsgang. Mister en beboer sin nøglebrik, kan boligadministratoren blot trykke ”delete” i systemet. Nøglebrikkerne er nemlig vitale enheder, da de giver adgang til f.eks. vaskehus, fælleshus og postkasse, forklarer Finn Mikkelsen og påpeger, at man et Renz-anlæg er kompatibelt med alle ADK-systemer som anvender Myfar – Desfire-teknologi.

  myRENZbox e-line-elektronisk postkasseanl組-artillerihuset (20)Artillerihuset på Amager

  De digitale postkasseanlæg er blevet taget godt imod af bygge- og ejendomsbranchen, da de matcher byggeriet.

   

  - Før i tiden så man ofte ved gamle bygninger ofte en masse uens postkasser, så hos Renz har vi også en rådgivende rolle omkring at opnå et mere æstetisk udtryk. Vi vejleder hyppigt kunden, både i det rent elektroniske, men også i hvordan de digitale postkasseanlæg kan integreres i f.eks. facade eller murværk samt opstilles som en udendørs løsning placeret på nedstøbte stolper, siger Finn Mikkelsen.

   

  Han ser det som en stor fordel, at kunderne kan vælge alt i samme farve og dermed få en ensartet og plan front samt matchende tag. Det vigtigste i forhold til digitale postkasseanlæg er ifølge Finn Mikkelsen, at de imødekommer kravene om fuld digitalisering fra f.eks. unge, der skal flytte ind i ungdomsboliger. Store internationale koncerner konkurrerer i dag om at opfylde de unges krav i udbudsmaterialerne.

   

  - De unge vil have moderne IT-løsninger. De er ligeglade med, om huslejen er på 200 kr. mere om måneden, da det for dem handler om nemme og tilgængelige løsninger i praksis. Det har så også vist sig, at udlejningsraten er højere, og fraflytningsprocenten er lavere, når hverdagen i bygningen er digitaliseret, siger Finn Mikkelsen.

   

   

  Anbefalede artikler