<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
ID-Buzz-Cargo-top

Det moderne rugbrød har en fod i fortiden og fremtiden

 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • Varevogne og Transport
 • 2023-12-25
 • | Af Sean Fitzgerald Coard
 • Bygge- & Anlægsavisen har testet Volkswagen ID. Buzz Cargo, som er en varevognsmodel med blikket rettet mod fortiden og et retro-look, der gennemsyrer designet.

  Hele 10 år efter at VW’s legendariske boble lagde produktionen ned, forlod den tyske bilfabriks andet mega ikon folkevognsrugbrødet verdensscenen. VWs sidste Type 2, der er varevognens, minibussens og autocamperens officielle navn, rullede af samlebåndet i São Bernardo do Campo i Brasilien, blev der samtidigt drejet nøglen for et 63 år langt kapitel i bilhistorien.

  Men med elektrificeringens indtog har de europæiske bilproducenter skulle bevise sit værd, ikke mindst når nye spillere udenfor historiebøger trænger ind på markedet, der gør at denne model gør det godt i den nye tidsalder for fremtidens varevogn.

  Rent imagemæssigt kan ID. Buzz Cargo spille en vigtig rolle i, hvordan en håndværkervirksomhed ønsker at blive set i dagligdagen for her er tale om en nyfortolkning af det legendariske folkevognsrugbrød.

  Pladsmæssigt lander ID. Buzz Cargo med sine 3,9 kubikmeter, midt mellem Caddy og Transporter. Modellen kan ikke prale af den højeste lasteevne eller den største trækvægt. Det er derimod det elektriske drev, der er den store fordel, ikke mindst i et omkostningsperspektiv men også udadtil.

  ID. Buzz Cargo kan laste op til 616 kg uden udstyr. Anhængertræk kan man som ejer pålægge ca. 17 kg ekstra. Modellen har en trækkapacitet på 1.000 kg. I kabinen kan du som håndværker enten få tre sæder eller to separate stole.  Infotainmentskærmen er ikke et højt hurra set med mine øjen, men til gengæld er instrumentbrættet dejligt stort.

  Elmotoren er født med 204 hestekræfter, hvilket er den eneste motor, der er tilgængelig i skrivende stund. Eldriften gør, at varevognen reagerer med det samme og bidrager desuden til et mere harmonisk arbejdsmiljø. Ydeevnemæssigt føles den mere kvik end en VW Caddy og er i øvrigt sjovere at køre.

  Buzzen sætter en ære i god ergonomi, samtidig med at du ikke skal bekymre dig om forskellige miljøzoner, der nu er en realitet forskellige steder i Danmark. Batterikapaciteten er 77 Kwh. Rækkevidden er god og kan med sine 415 km gøre, at du sjældent behøver at planlægge et ladestop i løbet af en travl arbejdsdag.


  Nye ID'er. Buzz Cargo bør blive en storsælger, dels af imagemæssige årsager, dels fordi selve produktet er godt med god rækkevidde og gode læssemuligheder. Dieselvarevognenes dominans er ved at være slut og dette kan være efterfølgeren med god samvittighed.

  Prisen er 329.995 kr. inkl. leveringsomkostninger, nummerplader. Der er mulighed for hurtig levering i begrænset omfang.

  Anbefalede artikler