<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Danmarks mest solgte varebil har fået en ansigtsløftning

 • Varevogne og Transport
 • Byggepladsen
 • 2018-01-03
 • | Tekst af Michael Madsen

  Fords populære varebil FordTransit Custom er blevet opdateret med nyt, stærkt design, en helt ny kabine og masser af avanceret teknologi.

   


  De mange fans af Ford Transit Custom kan godt begynde at glæde sig. Til næste forår lancerer Ford nemlig en ny opdateret udgave af den populære mellemklassevarebil på det danske marked.


  Custom har fået en ansigtsløftning, der blandt andet omfatter en helt ny kabine, mere sikkerhed og bedre infotainment. Faceliftet, som det så smukt kaldes, markerer samtidig halvejsmærket i 1. generation af Custom-modellen, som Ford introducerede tilbage i 2012.
  Dengang blev Custom skilt ud som en særlig model i Transit-familien. Til daglig konkurrerer den med for eksempel Volkswagen Transporter og Renault Traffic, og tallene taler for sig selv. Siden introduktionen har ord Ford Transit Custom placeret sig som den suverænt mest solgte varebil på det danske marked. Alene i 2017 var der frem til midten af november solgt 2.749 Custom-modeller i Danmark. Det svarer til godt 25 procent af mellemklasse-markedet og giver Ford en absolut førerposition foran Volksvagen og Renault, der har henholdsvis 16,6 % og 15 % af markedet.


  For nylig blev de nye Custom-modeller vist frem ved en international pressepræsentation i Frankfurt, og her lagde Ford Commercial Vehicles europæiske chef Hans Schep ikke skjul på, at faceliftet på Ford Transit Custom i høj grad er baseret på tilbagemeldinger fra kunderne:
   
  - Vi har lyttet meget nøje til vores kunder, og leverer nu en 1 tons varebil med endnu flottere design, større ydeevne og mere avanceret teknologi, understregede han.


  Helt ny kabine med øget brugervenlighed
  På turen til Tyskland var der god tid til at studere de nye Custom-modeller, og lige som tallene taler designet for sig selv. Fronten er klart mere dynamisk, og Ford Transit Custom har nu samme design-DNA som Fords seneste personbiler. Den høje grill med r-bjælker signalerer soliditet, og de slanke forlygter kan fås med både LED-kørelys og Xenon-lys.
  Passagerkabinen er også ny fra ende til anden.

  - Når kunderne igen og igen kalder Ford Transit Custom for verdens bedste varebil, skyldes det ikke mindst dens indretning og komfort, og de nye modeller forsætter i samme spor. Vi har helt klart fokuseret på øget brugervenlighed og slidstyrke og på at give kunderne oplevelse af mere luksus og komfort, sagde Hans Schep.

  Designfilosofien er genkendelig fra den nye Fiesta, men i Ford Transit Custom er kabinen i høj grad indrettet efter, at den også skal fungere som et mobilt kontor, der bruges mange timer om dagen. Og der er rigeligt plads til såvel kaffekopper og vandflasker som computere m.m. i kabinen. Faktisk er der ikke mindre end 25 liters opbevaringsplads alene i instrumentpanelet.

  Første varebil med intelligent fartbegrænser
  En anden ting, som man bemærker, er at de nye Custom-modeller fortsætter Fords fornemme tradition med at gøre vigtigt og moderne sikkerhedsudstyr tilgængeligt i sine varebilsmodeller.

  - Vi mener, at professionelle billister som for eksempel håndværkere og selvstændige erhvervsdrivende skal have samme muligheder som privatbilister. Derfor fås de faceliftede modeller nu med en række avancerede systemer, som gør dem mere sikre, forklarede Hans Schep ved præsentationen i Tyskland.

  Blandt andet er Ford Transit Custom den første varebil, der tilbydes med intelligent fartbegrænser (Intelligent Speed Limiter). Systemet justerer helt automatisk bilens maksimale hastighed i forhold til de gældende hastighedsgrænser ved at aflæse vejskilte (Trafic Sign Recognition).
  På samme måde viser det løbende, hvilken hastighedsgrænse der gælder lige der, hvor man befinder sig. Varebilen overholder altså selv fartgrænserne, men desværre var systemet ikke aktivt i de biler, der blev prøvekørt i Frankfurt, så det var ikke muligt at afprøve det.


  Til gengæld kunne man nyde en anden af Fords sikkerhedssystemer, det såkaldte blind vinkel-system BLIS (Blind Spot Information System), der også fås i Ford Transit Custom. BLIS advarer om bagfrakommende biler i de blinde vinkler, mens Cross Traffic Alert systemet advarer føreren om biler og fodgængere, som er tæt på at passere, når man bakker ud af en parkeringsplads.
  Som sagt er filosofien bag sikkerhedsudstyret, at man skal kunne få det, hvis man vil have det. Derfor skal de ovennævnte nyheder købes som ekstraudstyr, og man kan kun få dem, hvis man samtidig bestiller den såkaldte førerassistentpakke, der blandt andet består af el-foldbare sidespejle, regnsensor, tågelygter, bakkamera m.m.

   

   
  Stærkere og mere økonomisk motor

  Under præsentationen i Frankfurt var der indlagt to køreture på hver 80-85 kilometer, hvor størstedelen af ruten bestod af landvejskørsel gennem det bakkede terræn. Her fik vi lejlighed til at prøvekøre både en 130 HK version med 6-trins automatisk gear og en 105 HK version med manuelt gear. Begge versioner bekræftede, at Ford Transit Custom fortsat ligger i top. Den er yderst behagelig at sidde i, adræt på vejen og støjer næsten ikke.


  De nye Custom-modeller bliver lanceret i to længder, to højder og med tre forskellige motortyper på henholdsvis 105, 130 og 170 HK. Læg dertil, at de to største motormodeller både fås med manuelt og automatisk gear, hvilket giver et væld af muligheder.
  Den stærkt fornyede Custom er udstyret med topmoderne EcoBlue-dieselmotorer, om den sagde Hans Schep:

  - Den avancerede nye 2-liters motor har nogle af de laveste driftsomkostninger på markedet, og i forhold til den tidligere 2,2 liters TDCi motor er den både stærkere og mere økonomisk. Faktisk er den nye motor op til 13 procent mere økonomisk end den gamle, og den har hele 20 procent mere moment ved lave omdrejninger, sluttede Ford Commercial Vehicles europæiske chef.
   

  Endelig skal det også nævnes, at Ford Transit Custom er helt i front med kabineindretningen, når det gælder kundernes øgede brug af smartphones og tablets, når de skal løse deres arbejdsopgaver.


  Fords infotainment-system SYNC, er således kommet – og installeret i Custom – i en SYNC 3 version. Modsat de tidligere generationer kører den ikke på en langsom Windows-platform, men på en langt hurtigere BlackBerry QNX-platform.
  Og så kan man som ekstraudstyr købe en 8” touchscreen, hvor føreren ved hjælp af talestyring kan styre lydanlægget, navigationssystemet og telefonen.

  Ford forventer at introducere de nye Transit Custom modeller i begyndelsen af april 2018. Priserne starter ved små 180.000 kroner plus moms, og målet er at sælge 4.200 Custom-varebiler Danmark næste i år.  

     DE TESTEDE MODELLER

  Model: Transit Custom Van 280 105 PS            
  Motor: 
  Ford EcoBlue 2,0 liter dieselmotor med VMT 6 gears manuelt gear              


  Tophastighed: 150 km/t
  Brændstoføkonomi: 16,3 km/l (ved blandet kørsel)
  CO2: 161 g/km
  Totalvægt: 2.800 kg
  Lad: L: 2555  H: 1406  B: 1775


  Model: 
  Transit Custom Van 320 130 PS            

  Motor: Ford EcoBlue 2,0 liter dieselmotor med 6F55 Six Speed automatgear  

           
  Tophastighed: 160 km/t
  Brændstoføkonomi: 13,9 km/l (ved blandet kørsel)
  CO2: 187 g/km
  Totalvægt: 3.200 kg
  Lad: L: 2555  H: 1406  B: 1775

   
  Anbefalede artikler