<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
GreenLine Kildebjerg

Grenline, Kildebjerg

Boliger i Ry bygges med genanvendt flamingo som isolering i terrændæk

 • Materialer og Løsninger
 • Anlæg
 • Målbar bæredygtighed
 • 2023-10-04
 • Når Enemærke & Petersen A/S opfører 64 nye boliger i Kildebjerg, har man fokus på at vælge materialer med et lavt CO2-aftryk. Til terrændækisolering valgte man BEWIs GreenLine, der er lavet af genanvendt flamingo.

  64 nye boliger i Kildebjerg i Ry bliver udført til DGNB Guld-certificering med Enemærke & Petersen A/S som totalentreprenør, og i boligbyggeriet bliver der lagt vægt på at bygge fornuftigt.

  Dennis Hasle_ Projektleder_BYGProjektlieder, Dennis Hasle


  – Hos Enemærke & Petersen går vi højt op i bæredygtigt byggeri, som også er et gennemgående tema for materialevalget i Kildebjerg i Ry. Når et byggeri skal DGNB Guld-certificeres, kigger vi bl.a. på hvilke materialer, der vejer tungt i CO2-regnskabet, og her udgør både beton og isolering en væsentlig faktor. Derfor valgte vi at anvende BEWI’s genanvendte GreenLine-isolering i terrændækket. Prisforskellen mellem GreenLine og almindelig ny EPS er lille og har ingen betydning i det samlede regnskab, siger Patrick Andersen, projektchef i Enemærke & Petersen A/S.


  Læs også:

  Konstruktørforeningen: Materialebank for byggeriet fremmer genanvendelse
  Med GreenLine isolering er der ingen tunge løft
  GreenLine tilpasses nænsomt med glødetrådsskærer
  Indsamling af GreenLine afskær
  Rørgennemføringer tilpasses nemt med glødetrådsskære
   
   


  Grøn profil på byggepladsen

  På byggepladsen i Ry er man også opmærksom på at mindske byggeaffald, og sorterer spild i afmærkede containere, som sendes til genanvendelse.

   

  Det gælder også for afskær fra det genanvendte GreenLine-isolering, som løbende opsamles i poser af bl.a. Christopher Amorsen, bygningsstruktør hos JDN Byg, som står for jord-, kloak-, belægning- og betonentreprisen:
   

  – Jeg kan ikke se eller mærke forskel på GreenLine-isoleringen i forhold til almindelig ny EPS. Faktisk synes jeg, det føles lidt mere solidt.

  Ved udlægningen af GreenLine anvender JDN Byg glødetrådsskærer, som nemt og nænsomt tilpasser Flamingo-isoleringen i de rigtige størrelser og vinkler. På den måde sikrer underentreprenøren, at EPS’en ikke blæser væk med vinden.

  –  Vi bakker op om den grønne profil. Det er interessant at arbejde med genanvendte materialer og være med til at sikre ansvarlig håndtering af byggespild, siger Dennis Hasle, projektleder i JDN Byg.

  Første spadestik på byggeriet blev taget i juni 2023, og projektet forventes at stå færdigt 1. november 2024.

  Anbefalede artikler