<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
NB Beton Unicon 1_light

Betongiganten Unicon køber dele af NB Betons aktiviteter

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • 2024-04-12
 • | Af redaktionen
 • Danmarks største betonproducent og -leverandør, Unicon, cementerer sin størrelse med købet af dele af NB Betons aktiviteter. Derved kan man udnytte synergier mellem betonfabrikkerne og købet styrker Unicons pumpeforretning.

  NB Beton Unicon 3_light


  Betonproducent og -leverandør Unicon overtager NB Betons fabrik i Skovby uden for Aarhus og køber 49 % af anparterne i NB Beton ApS, der ejer en fabrik i Ejby på Fyn. Aftalen er netop indgået med stifter og ejerleder hos NB Beton, Niels Bräuner.

  Dermed udvider Unicon netværket af sine betonfabrikker i Danmark og styrker samtidig pumpeforretningen. Det sætter en streg under virksomhedens position som Nordens førende producent og leverandør af færdigblandet beton.

  - Vi er efter en god og grundig dialog med ejerleder i NB Beton, Niels Bräuner, blevet enige om overtagelse af dele af NB Betons aktiviteter i Jylland og på Fyn. Vi er gennem denne dialog blevet bekræftet i, at vi deler de samme værdier, og samtidig har Niels formået at skabe en utroligt sund og veldrevet betonforretning, der har et solidt ry i markedet og gode relationer til kunderne, siger direktør Casper Mathiasen fra Unicon i en pressemeddelelse.

  Han tilføjer:

  - For Unicon betyder den delvise overtagelse, at vi udvider vores netværk af fabrikker yderligere og kan udnytte en række af de synergier, der allerede findes mellem os og NB Beton. Pumpeforretningen i NB Beton adskiller sig en del fra vores egen, og vi kan således udfylde nogle huller hos os selv, der betyder, vi i endnu højere grad kan servicere vores kunder uanset type af opgave. Vi ser det derfor også som et vigtigt bidrag til Unicons forretning, hvor vi har som ambition at cementere vores position som markedsleder inden for færdigblandet beton i Danmark.

   

  Fremtidssikring af betonværker

  NB Beton, der er en af de større producenter af færdigblandet beton på det danske marked, er stiftet af ejerleder Niels Bräuner i 1985, og virksomheden beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere på fabrikkerne i Skovby og Ejby.

  - Jeg er glad for at kunne indgå et samarbejde med Danmarks førende producent og leverandør af færdigblandet beton og videregive dele af NB Betons aktiviteter til Unicon. Der er tale om en virksomhed, der er bygget på sunde værdier og værner om kunderne på samme måde, som vi selv gør. Samtidig fremtidssikres NB Beton med styrkede kompetencer, der tager højde for de skærpede krav, vi blandt andet oplever i forhold til bæredygtighed i branchen. Derfor er jeg også overbevist om, at vi sammen med Unicon vil skabe endnu bedre betingelser for NB Betons kunder i fremtiden, siger stifter og ejerleder i NB Beton, Niels Bräuner.

  Fakta om NB Beton

  ·       NB Beton er stiftet af ejerleder Niels Bräuner i 1985, der er uddannet murer i 1972 og senere kloakmester i 1984. Han stiftede i første omgang et murerfirma, men siden udviklede NB Beton sig til at være betonproducent.

  ·       I 1987 etablerer han betonfabrikken i Skovby uden for Aarhus.

  ·       I 2000 udvider Niels Bräuner aktiviteterne med etableringen af en betonfabrik i Ejby på Fyn.

  ·       NB Beton beskæftiger ca. 50 medarbejdere på fabrikkerne i Skovby og Ejby.

  ·       NB Betons kundekreds består hovedsageligt af tømmerhandler, små- og mellemstore bygmestre og entreprenørfirmaer. Virksomhedens to betonværker har en samlet årlig kapacitet på ca. 150.000 kubikmeter beton og dækker et stort geografisk område i Jylland og på Fyn.

   

  Om Unicon A/S

  ·       Unicon er stiftet i 1926 og er Danmarks ældste og største producent og leverandør af færdigblandet beton.

  ·       Unicon har 33 fabrikker, mere end 350 medarbejdere og ca. 200 betonbiler og -vogne fordelt over hele landet.

  ·       Virksomheden producerer årligt mere end 1 million kubikmeter beton.

  ·       Unicon ejer desuden grusgravsvirksomheden Kudsk & Dahl.

  ·       Unicon er en del af Aalborg Portland Holding, som er ejet af italienske Cementir Group.

  Anbefalede artikler