<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
iStock-911943590
Annonce

Bedre kommunikation på byggepladsen med Ekko app

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • IT og ny teknologi
 • Den effektive byggeproces
 • Sikkerhed
 • 2023-02-27
 • | Af Astrid Helene Seier Ellemo
 • It-virksomheden Ekko app vil gerne gøre det nemt at binde håndværker og administration sammen. Byggepladsappen og Medarbejderappen, som Ekko app står bag, gør allerede en forskel på mange arbejdspladser inden for bygge- og anlægsbranchen, hvor man ønsker at kommunikationen mellem håndværker og administrationen skal være nem.

  På en byggeplads er der et stort krav til det gode arbejdsmiljø, som skal koordineres dagligt. Men at få kommunikationen omkring arbejdsmiljø ud til håndværkerne, er ofte en udfordring, og i de værste tilfælde kan den manglende information føre til ulykker. Et direkte informationsflow er med andre ord altafgørende, hvis en byggeplads skal fungere optimalt. Derfor har Ekko app valgt at udvikle en app til at imødekomme netop den udfordring.

  Henrik Loxam_cutHenrik Jensen, CEO og Founder af Ekko app


  - Byggepladsappen, som vi har udviklet med bygge- og anlægsbranchen for øje, skal gøre op med de udfordringer, mange af vores kunder oplever med kommunikationen ude på byggepladsen

  Den skal gøre det nemmere for både håndværkerne og arbejdsmiljøorganisationen, siger Henrik Jensen, CEO og Founder af Ekko app.

  - Vi gør allerede en forskel på mange arbejdspladser medarbejderapp, der bruges til den daglige kommunikation mellem håndværkere og kontoret. En kommunikationsapp er en effektiv kanal, når det handler om at facilitere dialog og vidensdeling mellem medarbejdere, der ikke sidder bag en computer i deres arbejde. Den sikrer, at alle er på samme side og med på seneste nyt. Derfor vil vi gerne hjælpe med at forbedre kommunikationen ude på byggepladserne, siger Henrik Jensen, der har en baggrund hos SAS, hvor han var med til at udvikle informationsplatforme.

  - Appen skal være værdiskabende for virksomhederne, der bruger den. Appen er en effektiv kommunikationskanal, som faciliterer dialog og vidensdeling mellem medarbejdere på en byggeplads. Den har gjort de hidtidige flyers vigtige budskaber overflødig, fortæller Henrik Jensen, der har en baggrund hos SAS, hvor han var med til at udvikle en informationsplatform.

   

   

  Ingen udelukkes i kommunikationen

  Omkring 150 virksomheder bruger pt. en app fra Ekko app, bl.a. til at dele nyheder, nærved-hændelser, sikkerhedsdatablade, registreringer og meget andet.

  - Fordelen er, at alle i virksomheden, både håndværkere, byggeledere og kontorpersonale får informationer på lige fod. Det betyder, at timelønnede ikke behøver føle sig som anderangsmedarbejdere, og at man undgår at skabe et A- og B-hold. Og er man i en stor international virksomhed, kan man via filtre nøjes med at modtage de relevante informationer for ens egen afdeling, forklarer Henrik Jensen og fortsætter:

  - Alle har en mobiltelefon ved hånden, og den er et oplagt medie at bruge for alle typer medarbejdergrupper. Det er hurtigt at tjekke de sidste nyheder, slå op i håndbøger, datablade eller dele et billede af en given problemstilling med sine kollegaer.

   

  Ekko app nyhederEkko app nyheder
  Ekko app NærvedhændelseEkko app Nærvedhændelse
   
     En del af hverdagen på byggepladsen

  På byggepladsen er det særligt adgangen til sikkerhedsinstrukser og muligheden for at registrere nærved-hændelser, der giver mest værdi. Det vil sige, at en medarbejder kan uploade et foto i appen af en situation, som kan udvikle sig i en farlig og måske livstruende retning.

  Når billedet deles, kan både den arbejdsmiljøansvarlige og håndværkerne på pladsen få besked. Og når situationen er udbedret, kan der også gives besked omkring det. Det sikrer, at arbejdsmiljø-kommunikationen på byggepladsen bliver en nemmere del af hverdagen.

  - Referater fra sikkerhedsmøder, beredskabsplaner og meget andet er også tilgængelige for håndværkerne på byggepladsen. Lige meget hvor medarbejderen befinder sig, kan de slå op i appen for de finde informationer, de har brug for. Som administrator på appen kan du også følge med i hvad, der bliver læst. Man kan f.eks. se, om en medarbejder har været inde og gennemgå en konkret sikkerhedsvideo, siger Henrik Jensen og understreger, at appen ud over den faglige tilgang også lægger op til at være social.

  - Under hedebølgen delte en entreprise f.eks., at man kunne få udleveret kasket, solcreme, vand og en is – til medarbejdernes store begejstring. Og flere håndværkere deler også billeder fra byggepladsen med hinanden på appen. Det skaber lidt ekstra engagement, som gør at langt flere bruger appen end andre løsninger, slutter Henrik Jensen.

   

  Anbefalede artikler