<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Foto3_Toyota_1920

Her ses Bygge- & Anlægsavisens motorredaktør Sean Fitzgerald Coard foran Toyota Proace City Electric.

Bæredygtige varebiler: Små el-giganter

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • 2023-03-28
 • | Tekst af Sean Fitzgerald Coard

  Der er gang i lanceringerne for bæredygtige varevogne. I den forbindelse har Bygge- & Anlægsavisen testet to små el-giganter iform af Kangoo Van E-Tech 100 % electric og Toyota Proace City Electric.

  Renault Kangoo har favnen fuld af anerkendelse, bl.a. kunne den løbe med titlen ’Årets Varevogn’ til den danske bil- autobranches prisuddeling Auto Awards tilbage i 2021, samt Kangoo Van E-Tech kunne køre titlen hjem som 'Small Electric Van of the Year' til Company Car & Van Awards 2023. Den nye Kangoo E-Tech er 100 % elektrisk og har det seneste lithium-ion-batteri med en 100 % brugbar kapacitet på 45 kWh. Der er tænkt over diverse finesser, der gør at denne model, får det bedste ud af lastrumsvolumen ved at opbevare batteriet under gulvet.

   

  Få en nem opladning med 22 kW-opladeren. Få 100 % af din rækkevidde igen på ca. 2 timer. Forbind din Kangoo Van E-Tech 100 % electric med en standard Wallbox. Har du travlt? Vælg 80 kW DC hvilket er ekstraudstyr versionen. 30 minutter er nok til at få 170 km af din rækkevidde tilbage!

   

  FOTO_1_renault-kangoo-van-etech-ffk-charging
  FOTO_2_renault-kangoo-van-etech-ffk-side-view
   
   
  Åbning i siden på Kangoo Van E-Tech 100% electric er over 1,45 meter, der gør at du har lettere tilgang til lastrummet med alverdens materialer og maskinelt. Kangoo Van E-Tech 100% electric har en rekordstor bugseringskapacitet på op til 1,5 tons. Foto af Renault Danmark.


  Jeg vil klart anbefale, at du benytter varmepumpen til hurtigt at varme kabinen op, hvilket gør at du samtidig optimerer rækkevidden. Når køretøjets stik er sat i, selv på afstand, giver fjernbetjeningen af klimaanlægget dig en komfortabel kabine og 100 % rækkevidde.

  I kabinen har du et gitter bag passagersædet, der gør at du kan kigge om i lastrummet, hvilket til tider kan være en fordel hvis man lige vil tage et ekstra kig om man har alt med i vognen. Kangoo Van E-Tech 100 % electric har 17 køreassistancesystemer, der assisterer dig rundt omkring i byen og på lange køreture. Heriblandt adaptiv fartpilot, aktivt nødbremsesystem og vognbaneassistent, såvel innovativ teknologi for problemfrie køreture. Big Brother hjælper dig med at hold øje med alt omkring dig med rear vision assistance. I dårligt vejr hvilket vi til tider har i Danmark, kan du stole på sidevindsassistance.

  Chaufføren kan forbinde sin smartphone med easy link-system via Bluetooth, Android Auto™ eller Apple Carplay™. Herved kan man f.eks. vise kollegaerne sine foretrukne playlister, apps og online-services fra 8” touchskærmen. Samtidig har man nemt ved at lokalisére ladestationer samt gøre køretureren nemmere med navigation og online-services. Vognen har diverse rum i kabinen, hvor man kan have sine ting bl.a. et skjult rum over rattet. Komfort og designet er yderst velsmagende.

   

  Toyota_Foto 4_1600Toyota Proace City Electric med dobbelt skydedøre og splitbagdøre uden rude og træbund med skridsikker belægning i varerummet. Foto af Sean Fitzgerald Coard  Open Sesame-System med udvidet åbning i siden

  Dét der bl.a. gør at modellen har høstet stor anerkendelse, er fordi håndværkerne får en åbning i siden på over 1,45 meter, således at det letter ens arbejdet i dagligdagen, når der skal lastes udstyr eller at man f.eks. skal have lange brædder, skinner o.l. med i vognen. Konfigurér den indvendigt i forhold til dine behov. Spar gulvplads. Du har muligheden for at opbevare op til 2 meter lange genstande under taget med det indvendige stativ, som kan trækkes ind Endvidere har modellen en rekordstor bugseringskapacitet på op til 1,5 tons.

   

  Ifølge Søren Hyltoft der til dagligt er head of communication & marketing hos RN Danmark, Filial af RN Nordic AB er leveringstiderne i skrivende stund medio juni. Altså pt. ca. tre måneder og Kangoo L1 Kr. 258.800, - ekskl. moms og leverings omkostninger.  Versioner er L1 og Open Sesame. Ifølge Hyltoft er de største konkurrenter på det danske marked modellerne Nissan Townstar, Fiat Doblò, Toyota ProAce City.

   

  Bygge- & Anlægsavisen er samtidig nysgerrig på om Renault oplever fremgang på det danske marked eller en nedgang i salgstallene for brandet Renault, nu hvor man er i gang med en grøn omstilling? Hertil svarer Hyltoft:

   

  – Totalmarkedet for varebiler er år til dato nede med 28 % i forhold til samme periode sidste år.

  I samme periode er Renaults varebilssalg oppe med 41 %.

   

  Til arbejdsopgaver i bymiljøet

  Den anden elektriske varevogn vi har testet, er en kompakt varebil, der tænker stort. Design og komforten er god. Velkommen på passagersædet i Toyota Proace City Electric.

   

  Modellen har tre karrosserityper og en indbydende nyttelast og trækkapacitet. Begge versioner med lang eller kort akselafstand kan rumme to europaller, så plads er der masser af. Selve nyttelasten er op til 639 kg. Varevognen jeg testede, var Toyota Proace City Electric Long Comfort med dobbelt skydedøre og splitbagdøre uden rude. Modellen byder op til en dagligdag med 50 kWh Lithium -ion batteri og elmotor med 136 hk. Prisen på min test varevogn ligger fra kr. 324.890 ekskl. moms.

   

  Proace City Electric er som modellens navn antyder, en varevogn der bl.a. henvender sig godt til arbejdsopgaver i bymiljøet. Den elektriske drivlinje giver dig som håndværker mulighed for at reducere din virksomheds driftsomkostninger og CO2-aftryk, og du kan endda køre helt emissionsfri. Afhængig af kørselsforhold kan rækkevidden være 274 km.


  Denne varevognsmodel kombinerer alsidigheden med effektiviteten ved en batteridrevet drivlinje med nul emissioner. Som chauffør bag rattet opleves en god fleksibilitet ved bykørsel hvad enten der er tale om ærinder i byen eller ud af byen, så opleves en indbydende ro i kabinen i ellers stresset dagligdag. samt en solid rækkevidde på op til 280 km.

   

   

  Standardudstyr der gør køreoplevelsen lidt lettere

  Modellens standardudstyr omfatter en lang liste, men nogle af de ting jeg anser som fordelagtige ved denne model som standard er bl.a. 11 kW indbygget lader, 7’ multimedie touchskærm med bluetooth, samt Apple CarPlay og Android Auto. To-personers passagerbænk, bakkamera, DCM med e-call hvilket gør at du har automatisk nødopkald, fartpilot med begrænser, parkeringssensorer for og bag, træbund med skridsikker belægning i varerum, multifunktionsrat, fjernbetjent centrallås, front- side og gardinairbags m.m.

  Køreklar vægt i kg er 1.754-1.804 / Medium – Long 1.825. Den totale vægt i kg er 2.390 – 2.410 / Medium – Long er 2.400. Dimensionerne på modellen er en længde på 4.403 mm, bredde 1.848 mm og højde på 1.880 mm. Akselafstand er 2.785 mm, sporvidde for er 1.548 mm og sporvidde bag er 1.568 mm.

  De indvendige mål er 1.229 mm, indvendige længde er 3.090 mm.
  Anbefalede artikler